REAL TIME |

Weather Icon

Γρίβας : Η Τουρκία επισφραγίζει τον ρόλο της (audio)

Γρίβας : Η Τουρκία επισφραγίζει τον ρόλο της (audio)

Η Ελλάδα να πάψει να είναι «φάντασμα « γεωπολιτικά».

Η Τουρκία με το είναι μέρος του προβλήματος στη Λιβύη με τις ωμές παρεμβάσεις της, πέτυχε να θεωρείται και μέρος της λύσης κι έτσι να προωθεί στην ευρύτερη περιοχή τα συμφέροντα της και τις επιδιώξεις της να μετατραπεί σε πόλο ισχύος με ρόλο από τα ενεργειακά έως τα γεωστρατηγικά σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέει στον 98.4 ο καθηγητής γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας.

Η Ελλάδα την ώρα που χώρες όπως η Γερμανία την θεωρούν ανύπαρκτη γεωπολιτικά στην περιοχή, οι ΗΠΑ δεδομένο «πελάτη» και η Ρωσία εχθρικά διακείμενη, θα πρέπει να δηλώσει γεωπολιτικά παρούσα και απρόβλεπτη . Ανακήρυξη ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών μας υδάτων θα πρέπει να είναι οι άμεσες κινήσεις μας για να μας λάβουν σοβαρά υπόψη τους , όλοι οι παίκτες στην περιοχή, ακόμη και οι δυνητικά «σύμμαχοι» όπως η Γαλλία.

Ο Κ. Γρίβας με αφορμή το νέο του βιβλίο «Η νέα στρατιωτική επανάσταση και η ελληνική αμυντική στρατηγική» , εξηγεί ότι το «κλειδί» δεν είναι οι πανάκριβες πλατφόρμες όπως υπερσύγχρονα αεροσκάφη ή φρεγάτες, αλλά η εμβέλεια των βλημάτων.

Γεωγραφικά το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου με νησίδες και βραχονησίδες , ως απλές πλατφόρμες εκτόξευσης, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα απροσπέλαστο πλέγμα αμυντικής ισχύος και αποτροπής , που θα άλλαζε τα δεδομένα στην περιοχή μας με χαμηλό κόστος και αξιοποίηση του επιστημονικού μας δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό και της εγχώριας αμυντικής μας βιομηχανίας με παραγωγή και εθνικού πλούτου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube