Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 20 Ιανουαρίου 2020

Γιατί συμφέρει η συμφωνία με τα Αραβικά Εμιράτα για τα ελληνικά Apache – Στο βάθος εκσυγχρονισμός από το Ισραήλ

Γιατί συμφέρει η συμφωνία με τα Αραβικά Εμιράτα για τα ελληνικά Apache – Στο βάθος εκσυγχρονισμός από το Ισραήλ

Σε διακρατική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρά η Ελλάδα για την συντήρηση των πανίσχυρων επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64A+, τα οποία κλείνουν αισίως 25 χρόνια στις τάξεις της Αεροπορίας Στρατού.

Οι επαφές άρχισαν σχεδόν αμέσως μόλις η αεροπορία των ΗΑΕ προχώρησε στην αναβάθμιση των Αpache που διαθέτει, από AH-64A σε διαμόρφωση AH-64D, ενώ ήδη παρήγγειλε και 17 νέα Apache AH-64E.

Αυτή ήταν η “χρυσή” ευκαιρία για την Αεροπορία Στρατού ώστε να εξασφαλίσει ανταλλακτικά και κρίσιμα εξαρτήματα για τα Ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα. Άλλωστε η Αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία από το 2011 έχει ήδη ενημερώσει την ΑΣ ότι πλέον δεν μπορεί να υποστηρίξει τα Apache AH-64A+ αφού πλέον όλο το βάρος έχει πέσει στα εκσυγχρονισμένα AH-64D και E.

Στελέχη από την Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού μετέβησαν το προηγούμενο διάστημα στο Dubai και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Al-Hamra και βρήκαν στις αποθήκες “θησαυρό” από ανταλλακτικά και εξαρτήματα τα οποία έχουν άμεση ανάγκη τα Ελληνικά Apache για να παραμείνουν “ζωντανά” μέχρι να αναβαθμιστούν.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί όταν εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, με την Αεροπορία Στρατού να έχει λάβει από την πολιτική ηγεσία τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα προχωρήσει άμεσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το 2014 η Αραβική χώρα είχε δώσει δωρεάν στο Πολεμικό μας Ναυτικό ανταλλακτικά αξίας άνω των 100 εκ δολαρίων για τις Ελληνικές φρεγάτες S. Τη συμφωνία είχε κλείσει ο τότε Αρχηγός του ΓΕΝ και μετέπειτα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube