REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Λιβύη 16 Ιανουαρίου 2020

Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο Χαφτάρ δεσμεύτηκε για κατάπαυση του πυρός

Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο Χαφτάρ δεσμεύτηκε για κατάπαυση του πυρός

Σε κατάπαυση πυρός δεσμεύτηκε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σύμφωνα με tweet του γερμανικού υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

“Ο στρατάρχης Χάφταρ διατύπωσε την ετοιμότητά του να συμβάλει στην επιτυχία της Διάσκεψης της Λιβύης στο Βερολίνο και είναι πρόθυμος να συμμετάσχει. Επανέλαβε τη δέσμευσή του να τηρηθεί η υπάρχουσα εκεχειρία”, αναφέρει στο Twitter το γερμανικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τον Μάας, που έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συναντήσεις που είχε στη Βεγγάζη.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη αιφνιδιαστικά σήμερα στη Βεγγάζη με την ελπίδα να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί εκεχειρία στην εμπόλεμη χώρα. Είναι σημαντικό και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία που οργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τόνισε ο Μάας προτού αναχωρήσει για τη Βεγγάζη. Ο Μάας έχει χαρακτηρίσει τη διάσκεψη του Βερολίνου “την καλύτερη πιθανότητα” για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε να συμμετάσχει στη διάσκεψη του Βερολίνου, ενώ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγιεζ αλ Σάρατζ είχε ανακοινώσει μέσω του γραφείου Τύπου του ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη. “Θα είμαστε παρόντες στο Βερολίνο” δήλωσε ο Σάρατζ κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και άλλους αξιωματούχους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube