REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 31 Ιανουαρίου 2020

Γερμανός ναυτικός κατά ΕΕ για μεταναστευτικό στην Ελλάδα: «Δεν τη βοηθά κανείς – Τους έχουμε αφήσει μόνους»

Γερμανός ναυτικός κατά ΕΕ για μεταναστευτικό στην Ελλάδα: «Δεν τη βοηθά κανείς – Τους έχουμε αφήσει μόνους»

“Τρέλα” χαρακτηρίζει τα πλωτά φράγματα ο Κλάους Πέτερ Ράις, πρώην πλοίαρχος σκάφους της ΜΚΟ Lifeline, που έχει διασώσει εκατοντάδες μετανάστες στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο Γερμανός ναυτικός επισημαίνει τις ευθύνες της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα. Μιλώντας στο Focus Online δηλώνει τα εξής: “Είναι απόλυτη τρέλα. Μου θυμίζει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. (…) Το 2012 η ΕΕ είχε τιμηθεί με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αλλά η συμπεριφορά της απέναντι στους ανθρώπους στην Ελλάδα- τόσο τους πρόσφυγες, όσο και τους κατοίκους της χώρας, που είναι εξαιρετικά φιλόξενοι- δεν δικαιώνει αυτή την τιμή. Είναι υπέροχοι οι άνθρωποι εκεί. Αλλά τους αφήνουμε μόνους με το μεταναστευτικό θέμα και το ίδιο συμβαίνει με τους Ιταλούς”.

Στο ερώτημα του Focus Online, εάν θεωρεί την Ευρώπη συνυπαίτια για τις εξελίξεις, ο Κλάους Πέτερ Ράις απαντά: “Ναι. Αυτό που κάνει η Ελλάδα το θεωρώ ένα είδος αυτοάμυνας, γιατί δεν την βοηθά κανείς. Οι προσφυγικοί καταυλισμοί στα ελληνικά νησιά έχουν προδιαγραφές για 10.000 ανθρώπους και σήμερα βρίσκονται εκεί 40.000. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ούτε μερικές χιλιάδες παιδιά δεν μπορεί να βγάλει από εκεί μέσα η ΕΕ. Πρόκειται για ομολογία πτώχευσης”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube