REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα 16 Ιανουαρίου 2020

Γάλλοι κομάντος για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Μήνυμα στήριξης από Μακρόν με την αποστολή πεζοναυτών αλλά και του ελικοπτεροφόρου «DIXMUDE»

Γάλλοι κομάντος για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Μήνυμα στήριξης από Μακρόν με την αποστολή πεζοναυτών αλλά και του ελικοπτεροφόρου «DIXMUDE»

Έπειτα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι άνοιξε ο δρόμος για έντονη και συνεχή παρουσία γαλλικών δυνάμεων στον εναέριο, θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της Ελλάδας

Με τους επίλεκτους κομάντος FUSILIERS MARINS αλλά και το υπερσύγχρονο ελικοπτεροφόρο MISTRAL «DIXMUDE» οι Γάλλοι συμμετέχουν στη μεγάλη ελληνική διακλαδική άσκηση «ALEXANDER THE GREAT 2020».

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν- λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι- στέλνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το LHD (Landing Helicopter Dock) «DIXMUDE», ισχυρή δύναμη Πεζοναυτών αλλά και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90.

Παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά εδώ και πολλές δεκαετίες οι σχέσεις Αθήνας και Παρισιού είναι άριστες και μάλιστα τα τελευταία χρόνια η Γαλλία δεν κρύβει την πλήρη στήριξή της στις ελληνικές θέσεις, η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών δεν είχε προχωρήσει ιδιαίτερα στον τομέα των κοινών ασκήσεων.

Έπειτα όμως από την επίσκεψη στο Παρίσι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, άνοιξε ο δρόμος για έντονη και συνεχή παρουσία γαλλικών δυνάμεων στον εναέριο, θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της Ελλάδας.

Στην άσκηση όμως θα υπάρχει και αμερικανική παρουσία παρά το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στην κρίση με το Ιράν.

Στην άσκηση «ΑLEXANDER THE GREAT 2020», η οποία πήρε το όνομά της από τον μεγάλο Μακεδόνα στρατηλάτη, θα συμμετάσχει και τμήμα των USMARINES και συγκεκριμένα Πεζοναύτες από την 26η MEU (Marine Expeditionary Unit) η οποία εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube