Weather Icon
Video 7 Ιανουαρίου 2020

Force 11: Πού πας φρεγατούλα με τέτοιο καιρό; (βίντεο)

Force 11: Πού πας φρεγατούλα με τέτοιο καιρό; (βίντεο)

Βλέποντας την φρεγάτα του γαλλικού Ναυτικού ‘Latouche-Tréville’ (D646) να παλεύει με τα κύματα, αυθόρμητα σου έρχεται στο μυαλό «ο Άη Νικόλας να βάλει το χέρι του»! Γιατί αυτή η φρεγάτα δεν πλέει απλώς, «πετάει» στην τρικυμία.

Η ‘Latouche-Tréville’ είναι μια φρεγάτα ανθυποβρυχιακού ρόλου κλάσης ‘Georges Leygues’ (Type F70 AS) εξοπλισμένη με δύο ελικόπτερα WG13 Mk.4 Lynx. Έχει μήκος 139 μ. και εκτόπισμα 4.500 τόννων αλλά σε τέτοιες συνθήκες θάλασσας… δεν της φαίνονται. Το δε πλήρωμά της ανέρχεται σε 240 άτομα. Υποψιάζομαι ότι στα εντυπωσιακά πλάνα από την ταινία ‘Oceans’ των Ζακ Περράν και Ζακ Κλουζώ όλοι τους πρέπει να ήταν δεμένοι!

Πάρτε μια βαθειά ανάσα και δείτε στο βίντεο το γαλλικό πολεμικό να «καλπάζει» σαν καθαρόαιμο στον θυελλώδη Ατλαντικό. Με 11 Μποφόρ (ταχύτητα ανέμου 103-117 χλμ/ώρα, ύψος κυμάτων 11-16 μ) ένας αγιασμός των υδάτων μάλλον θα βοηθούσε.

ΠΗΓΗ: Ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube