Weather Icon

Επιστροφή στη νιρβάνα…

Επιστροφή στη νιρβάνα…

Συνηθίζεται τους τελευταίους μήνες όλο να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα. Φοβάμαι πως στην πραγματικότητα πρόκειται για επιστροφή στην κατάσταση της “νιρβάνας”. 
Οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ κηρύσσουν απεργίες σαν τις καλές εποχές που η εταιρεία ήταν το απόλυτο μονοπώλιο και ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις και εθνικοί προμηθευτές έκαναν πάρτι… 
Κοινωνία και κυβέρνηση ασχολούνται εδώ και μήνες με το μέγεθος των αυξήσεων στις συντάξεις και οι τράπεζες πανηγυρίζουν που το 2021 θα έχουν  μειώσει τα φανερά “κόκκινα” στο 20% όταν σε όλο τον κόσμο είναι περί 2-3% και εκλαμβάνεται σαν ένα ιδιαίτερα υψηλό ρίσκο. 
Ιδού το ρεπορτάζ: “Μέχρι τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, επισημαίνοντας ότι το βασικό σενάριο το οποίο τείνει να “κλειδώσει” προβλέπει αυξήσεις στις κύριες συντάξεις όσων έχουν πάνω από 33 έτη ασφάλισης. 
Οι αυξήσεις αυτές θα προέλθουν από κλιμακούμενες  αυξήσεις των ποσοστών αναπλήρωσης ανά τρία έτη ασφάλισης. 
Θα προβλέπεται δηλαδή αύξηση για όσους έχουν από 33 έως 36 έτη ασφάλισης, μία μεγαλύτερη αύξηση για όσους έχουν από 37 έως 39 έτη ασφάλισης και μία ακόμη αύξηση για όσους έχουν πάνω από 40 έτη ασφάλισης….”

Βλέπε: Όλος ο “χάρτης” των αυξήσεων στις κύριες συντάξεις

Ποιος θα τις πληρώσει τις αυξήσεις στις συντάξεις σε μια οικονομία που οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τους μισθούς αυτών που τις πληρώνουν; 
Η Ελλάδα συνεχίζει να καταβάλει κάθε χρόνο πάνω από το 15% του ΑΕΠ σε συντάξεις, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. 
Επιπλέον την ώρα που συζητούνται όλα αυτά οι Τούρκοι ζεσταίνουν τις μηχανές να ξεκινήσουν έρευνες και γεωτρήσεις μέχρι τις πλαζ της Ρόδου και της Νότιας και Ανατολικής Κρήτης. 
Κάθε σοβαρή χώρα θα έκανε αναπροσαρμογές προκειμένου να στηρίξει την οικονομία και να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube