REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 29 Ιανουαρίου 2020

Εντείνεται η κρίση Τουρκίας-Ρωσίας για το Ιντλίμπ – Λαβρόφ σε Τσαβούσογλου: Να διαχωριστούν οι αντιπολιτευόμενοι από τους τρομοκράτες

Εντείνεται η κρίση Τουρκίας-Ρωσίας για το Ιντλίμπ – Λαβρόφ σε Τσαβούσογλου: Να διαχωριστούν οι αντιπολιτευόμενοι από τους τρομοκράτες

Ενώ είναι σε εξέλιξη με όλη την έντασή της η επιχείρηση απελευθέρωσης της περιφέρειας Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες ισλαμιστές, και ενώ η Ρωσία υποστηρίζει από αέρος την προέλαση του στρατού της Συρίας, η Άγκυρα κατηγόρησε τη Μόσχα ότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα στην Αστανά και το Σότσι.

Η Τουρκία, για να πετύχει την ανακοπή ή την επιβράδυνση της προέλασης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τις 27 Ιανουαρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Με βάση διαρροές στα ΜΜΕ, ο Λαβρόφ ζήτησε από την τουρκική πλευρά να διαχωρίσει τους τρομοκράτες από τους άνδρες της συριακής αντιπολίτευσης.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν το θέμα της ειρηνικής λύσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας που πέτυχαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν. Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή Ιντλίμπ αλλά και ο αποτελεσματικός αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας, με βάση τη συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας, της 17ης Σεπτεμβρίου 2017”.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να αφήσουν ανοικτά κανάλια επικοινωνίας σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ ο Λαβρόφ έδωσε παραδείγματα της παραβίασης της εκεχειρίας από πλευράς των δυνάμεων των τζιχαντιστών.

Με βάση δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν σήμερα στα ρωσικά ΜΜΕ, ο Λαβρόφ τόνισε ότι αν και οι μαχητές εγκατέλειψαν το Ινλτίμπ, η δύναμη των τζιχαντιστών αυξήθηκε. Επίσης, ο Ρώσος υπουργός ζήτησε να διαχωριστούν οι μαχητές της αντιπολίτευσης από τις ομάδες των τρομοκρατών που έχουν αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.

Timur Akhmetov
@timurakhmetoff
#Lavrov: As militants leave the #Idlib zone, the influence of the radicals increases even more. Therefore, we yesterday discussed this in detail with the #Turkish Foreign Minister Mevlut #Cavusoglu on the phone. We agreed that nevertheless + https://ria.ru/20200128/1563964708.html …Лавров рассказал о ходе отмежевания оппозиции от террористов в Сирии
Россия и Турция договорились о налаживании более четкой работы по отмежеванию вооруженной оппозиции от террористов в Сирии, заявил глава МИД РФ Сергей Лавров. РИА Новости, 28.01.2020

ria.ru
4
10:48 AM – Jan 29, 2020
Twitter Ads info and privacy
See Timur Akhmetov’s other Tweets

Timur Akhmetov
@timurakhmetoff
Replying to @timurakhmetoff
more precise work will be established to implement the agreements on separating the armed opposition, which is patriotic and ready to participate in the political process, from terrorists who are recognized as such by #UN Security Council. These agreements must be implemented.

10:48 AM – Jan 29, 2020
Twitter Ads info and privacy
See Timur Akhmetov’s other Tweets

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube