REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα 25 Ιανουαρίου 2020

Ενισχύεται ο άξονας Παρισιού-Αθήνας; Με Γαλλικό «κλειδί» η απάντηση στις απειλές Ερντογάν

Ενισχύεται ο άξονας Παρισιού-Αθήνας; Με Γαλλικό «κλειδί» η απάντηση στις απειλές Ερντογάν

Μήνυμα περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και σε στρατιωτικό επίπεδο

Με διπλή αεροναυτική παρουσία στο Αιγαίο αλλά και στο Λιβυκό πέλαγος Νότια της Κρήτης το Παρίσι σηματοδοτεί στην πράξη τη διεύρυνση της συμμαχίας με την Αθήνα και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Τις επόμενες ώρες καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά το Γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude ενώ σχεδόν ταυτόχρονα το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle θα βρίσκεται νότια της Κρήτης.

Μήνυμα περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και σε στρατιωτικό επίπεδο αναμένεται να στείλει το απόγευμα της Δευτέρας πάνω από το κατάστρωμα του Dixmude ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η ενίσχυση του άξονα Αθήνας και Παρισιού προβλέπεται να επισφραγιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιλίσια Πεδία και την συνάντησή του με τον Εμάνουελ Μακρόν, την δεύτερη μέσα σε ένα τετράμηνο. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μάλιστα δεν αποκλείουν να γίνει αναφορά από τον Γάλλο πρόεδρο και σε περαιτέρω βήματα στρατιωτικής συνεργασίας με αυξημένη παρουσία Γαλλικών δυνάμεων σε ευαίσθητες για την Ελλάδα περιοχές τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην προηγούμενη άλλωστε επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργό στο Παρίσι ο Εμάνουελ Μακρόν είχε διαμηνύσει ότι η Γαλλία θα έστελνε πολεμικά πλοία στην περιοχή κάτι που έκανε πράξη με το Dixmude και φυσικά με το Charles De Gaulle.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube