Weather Icon
Αίγυπτος , Αραβικός Κόσμος 24 Ιανουαρίου 2020

Αίγυπτος: Εξουδετερώθηκε πυρήνας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που σχεδίαζε ένοπλη εξέγερση

Αίγυπτος: Εξουδετερώθηκε πυρήνας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που σχεδίαζε ένοπλη εξέγερση

του Αλέξανδρου Νίκλαν

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι κατάφερε να αποκαλύψει και να εξουδετερώσει έναν εν υπνώσει πυρήνα της οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που σχεδίαζε  ένοπλη εξέγερση. Μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου – την ημέρα επετείου από την έναρξη των διαδηλώσεων της Αραβικής Άνοιξης το 2011, με αποτέλεσμα την ανατροπή του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στελέχη του πυρήνα διαμόρφωσαν αρκετές αναταραχές, εμπόδισαν τη κίνηση στους δρόμους και επιτέθηκαν σε κρατικές υπηρεσίες καθώς και στα ηλεκτρονικά τους προφίλ στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών των κρατουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια όπλα, Καλασνίκοφ, RPG-7, IED, C4 και άλλα εφόδια.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι κρατούμενοι ασχολούντο με την εκστρατεία ονομάζονται “Λαϊκό Κίνημα – Τζόκερ”.

Μια σύμπτωση  ίσως , καθώς το όνομα του χαρακτήρα της ταινίας χρησιμοποιήθηκε από τους διαδηλωτές στο Ιράκ, οι οποίοι επιτίθενται τόσο στις δυνάμεις ασφαλείας όσο και στους άλλους διαδηλωτές, οι οποίοι γενικά ενδιαφερόντουσαν μόνο για τα πογκρόμ και τη βία στο δρόμο.

Σχόλιο: Είναι άξιο παρατηρήσεως το γεγονός ότι η αυξανόμενη αστάθεια που επιδιώκουν να αφήσουν ανεπηρέαστη οι ΗΠΑ με σκοπό να εμποδίσουν τις κινεζικές πολιτικοοικονομικές επεκτατικές βλέψεις στην περιοχή (η Κίνα ακύρωσε μνημόνιο τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος του Ιράκ λόγω των ένοπλων διαδηλώσεων) δεν εξυπηρετεί μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Πεδίον δόξης λαμπρόν έχει βρει και η μουσουλμανική αδελφότητα η οποία ανασυντάσσει τις πολιτοφυλακές της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής χτυπώντας στις δομές τους τις πολιτικές πυραμίδες της περιοχής, θέτοντας ξανά το Ισλάμ ως πολιτικό δρώντα στην περιοχή.  

πηγή: https://geopolitics.iisca.eu/?p=18650

μετάφραση-σχολιασμός : Χωριανόπουλου Άγγελου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube