Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 11 Ιανουαρίου 2020

Δείτε τον αριθμό των παραστρατιωτικών-τρομοκρατών που έχει στείλει η Τουρκία στη Λιβύη

Δείτε τον αριθμό των παραστρατιωτικών-τρομοκρατών που έχει στείλει η Τουρκία στη Λιβύη

Παραστρατιωτικοί τρομοκράτες της ταξιαρχίας Sultan Murad με τη σημαία τους

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την τουρκική εθνοσυνέλευση, με το οποίο δίδεται η άδεια στην κυβέρνηση να στείλει στρατεύματα, έχει επιταχυνθεί ο ρυθμός αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, επειδή η κατάσταση στη Λιβύη είναι δύσκολη και από πολιτικής αλλά και από επιχειρησιακής πλευράς, η Τουρκία διστάζει να στείλει τμήματα του τακτικού στρατού, γι’ αυτό στέλνει τμήματα ανορθοδόξου πολέμου, στελέχη της ΜΙΤ και ομάδες τρομοκρατών-παραστρατιωτικών, που πολεμούν στα μέτωπα της Συρίας τα τελευταία χρόνια, επ’ ωφελεία της Άγκυρας.

Ωστόσο, η Τουρκία λαμβάνει τα μέτρα της, για να μην κατηγορηθεί η ίδια ότι στέλνει παραστρατιωκούς τρομοκράτες στη Λιβύη.

Γι’ αυτό, φροντίζει να εκπαιδεύει τους παραστρατιωτικούς τρομοκράτες, να δηλώνουν ότι μεταβαίνουν στη Λιβύη με δική τους πρωτοβουλία.

Ένας από τα στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε στο BBC Türkçe: “Αυτό που γίνεται, οφείλεται στη δική τους πρωτοβουλία. Δεν γίνεται υπό τον δικό μας έλεγχο”.

Πηγές από τη συριακή αντιπολίτευση είπαν στο BBC Türkçe ότι 1000-1500 παραστρατιωτικοί από τις ταξιαρχίες Fehim İsa και Sultan Murad (αποτελείται κυρίως από Τουρκομάνους) έφθασαν στη Λιβύη πριν από έναν μήνα, ενώ θα σταλούν άλλοι 500 το επόμενο διάστημα, χωρίς να αναφέρουν το μισθό που λαμβάνουν σε μηνιαία βάση και από ποιο κράτος τον λαμβάνουν.

Επίσης, η ίδια πηγή διέψευσε την είδηση που έλεγε ότι όσοι μεταβαίνουν τα μέτωπα της Λιβύης, έλαβαν την υπόσχεση ότι θα τους χορηγηθεί τουρκική υπηκοότητα.

Πηγή: https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-51068160

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube