REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιανουαρίου 2020

Δείτε το χάρτη με τις 15 χώρες που διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις η Τουρκία

Δείτε το χάρτη με τις 15 χώρες που διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις η Τουρκία

Χάρτης που διακινείται στα social media υποστηρίζει ότι η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική παρουσία σε 15 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με χάρτη στελέχους της Ένωσης Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας που αναρτήθηκε στο Twitter, η Τουρκία φέρεται να έχει στρατιωτικές δυνάμεις σε 15 χώρες.

Ο επίμαχος χάρτης, ο οποίος -πάντως- δεν αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο, περιγράφει την παρουσία του τουρκικού στρατού στο εξωτερικό.

Alper Üçok@AlperUcok

Map of Turkey’s overseas military presence…https://www.reddit.com/r/MapPorn/comments/emf9er/overseas_military_presence_of_the_turkish_army_as/ 

View image on Twitter
80 people are talking about this

Με βάση το περιεχόμενο της ανάρτησης, η γειτονική χώρα διατηρεί στρατεύματα στις παρακάτω χώρες:

Κύπρο, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Κατάρ, Σομαλία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Λίβανο, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Σουδάν και Λιβύη.

Όπως σημειώνει το sputnik, στις περισσότερες περιπτώσεις, η τουρκική παρουσία εντάσσεται στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών ή διεθνών αποστολών του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών.

Εξαίρεση φυσικά, αποτελεί η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κύπρο, η οποία επήλθε ως συνέχεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

Η τελευταία χρονικά στρατιωτική επιχείρηση αφορά τη Λιβύη, μετά και τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πηγή: news.in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube