REAL TIME |

Weather Icon

Διοικητής Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στη ΒΑ Συρία: Δεν θα επιτρέψουμε τις ρωσικές δυνάμεις να κάνουν περιπολίες εδώ

Διοικητής Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στη ΒΑ Συρία: Δεν θα επιτρέψουμε τις ρωσικές δυνάμεις να κάνουν περιπολίες εδώ

Σύμφωνα με το κουρδικό Rûdaw, που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, της οικογένειας Μποαρζανί, μετά την παρεμπόδιση περιπολίας ρωσικής φάλαγγας, να προχωρήσει από το Κάμισλο προς την πόλη Ντέρικ, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων δήλωσε ότι δεν θα επιτραπεί στους Ρώσους να κάνουν περιπολίες σε περιοχές που ελέγχονται από δυνάμεις των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές δυνάμεις που έχουν εγκατασταθεί στο χωριό Gir Ziyaret, παρεμπόδισαν ρωσική φάλαγγα που κινούνταν από το Κάμισλο προς το Ντέρικ.

Η ρωσική φάλαγγα, που αποτελούνταν από πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ένα ημιφορτηγό, αφού περίμενε για ένα χρονικό διάστημα στο σημείο εκείνο, αναγάστηκε να επιστρέψει στη βάση της.

Ο δημοσιογράφος του Rûdaw ρώτησε τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων ποια θα είναι η στάση τους για ανάλογες περιπτώσεις και εκείνος απάντησε: “Δεν θα επιτρέψουμε στους Ρώσους να εισέλθουν σ’ αυτήν την περιοχή. Αν έλθουν, θα τους ζητήσουμε να γυρίσουν πίσω”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου “Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσετε και βία;” ο Αμερικανός διοικητής είπε: “Αν προκύψει μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να μιλήσω με τους ανωτέρους μου. Το αν θα χρησιμοποιηθεί βία, είναι απόφαση που θα λάβει ο συνασπισμός των δυνάμεων”.

Οι ΗΠΑ παρεμπόδισαν του Ρώσους για τρίτη φορά

Οι Ρώσοι στρατιώτες το προηγούμενο διάστημα είχαν πάει μέχρι την συνοριακή πύλη της Σεμέλκα, που συνδέει τη Ροζάβα και την Αυτόνομη Περιοχή του Κουρδιστάν, και μετά επέστρεψαν στη βάση τους.

Όμως, μέσα σε μια εβδομάδα, όταν οι Ρώσοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις περιοχές των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, τους εμπόδισαν τρεις φορές στρατωτικά τμήματα των ΗΠΑ.

Ο οδικός άξονας Μ4, που είναι στρατηγικής σημασίας για την περιοχή της Β. Συρίας, έκλεισε χθες για ένα διάστημα, μετά την προαναφερθείσα αμερικανοτουρκική διαφορά.

Σημειώνεται ότι μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία, οι ΗΠΑ εκκένωσαν τις βάσεις που είχαν στην περιοχή και περιφρουρούν πλέον με δυνάμεις τους τις περιοχές όπου υπάρχουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Τη στιγμή αυτή οι ΗΠΑ διαθέτουν ένδεκα στρατιωτικές βάσεις στις περιφέρειες Ράκκα και Ντερ εζ Ζορ, που ελέγχονται από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας.

Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει βάσεις στο Κάμισλο, το Κομπάνι και την Ιεράπολη (Μένπετζ).

Πηγή: Rûdaw

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube