REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη 19 Ιανουαρίου 2020

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Συμφώνησαν να επιβληθεί εκεχειρία και να τερματιστεί η ξένη στρατιωτική παρέμβαση

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Συμφώνησαν να επιβληθεί εκεχειρία και να τερματιστεί η ξένη στρατιωτική παρέμβαση

Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η Διάσκεψη – Στη λύση της κατάπαυσης του πυρός, που ήταν το ζητούμενο, κατέληξαν οι συμμετέχοντες – Συμφώνησαν και στην τήρηση του εμπάργκο όπλων – Μέρκελ: Καταρτίζουμε σχέδιο για την επιβολή ειρήνης – Γκουτέρες: Υπάρχει δέσμευση για αποφυγή των συγκρούσεων στη Λιβύη

Ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και ώρες αγωνίας, ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη στο Βερολίνο η οποία διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην τήρηση του εμπάργκο όπλων, όπως και στον τερματισμό της στρατιωτικής παρέμβασης και στην επιβολή εκεχειρίας στη Λιβύη που πλήττεται από δεκαετή εμφύλιο. Η απόφαση έρχεται να ακυρώσει τα σχέδια της Τουρκία περί στρατιωτικής ενίσχυσης της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Αγωνία επικράτησε σχετικά με τη στάση του στρατάρχη Χαλίφα χαφτάρ, ο οποίος στις συνομιλίες στη Μόσχα απέρριψε την πρόταση Βλαντιμίρ Πούτιν και Ερντογάν για εκεχειρία.

«Αποφασίσαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση. Ήρθαμε σε συμφωνία ώστε να καταρτίσουμε πλάνο που να στηρίζει την επιβολή ειρήνης στην περιοχή», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Συμφωνήσαμε στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να αποφύγουν τις ένοπλες συγκρούσεις και τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης », τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γουτέρες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube