Weather Icon
Εθνικά Θέματα , Σκοπιανό 21 Ιανουαρίου 2020

Χάθηκε η μάχη όχι ο πόλεμος – Ένας χρόνος από το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε στην Ελλάδα!

Χάθηκε η μάχη όχι ο πόλεμος – Ένας χρόνος από το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε στην Ελλάδα!

Στις 20 Ιανουαρίου 2019 περίπου 1.500.000 Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουν την ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Διατρανώθηκε σε κάθε τόνο η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους σλάβους των Σκοπίων.

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου ήταν η απάντηση στον Τσίπρα κι στον Κοτζιά, οι οποίοι έλεγαν ότι ΜΕΤΑ την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας ο Ελληνικός λαός κατάλαβε ότι το περιεχόμενό της ήταν για το “καλό” της Πατρίδας… Το επιχείρημά τους ήταν ότι μετά την 17η Ιουνίου ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ (στη ΔΕΘ οι δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν τον κόσμο με τόνους χημικών). Για τις Παμμακεδονικές Ενώσεις που αναλάβαμε την ευθύνη της διοργάνωσης ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η ΕΠΙΤΥΧΙΑ αυτού του συλλαλητηρίου.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 όταν άκουσα στις ειδήσεις ότι η σκοπιανή Βουλή ψήφισε την συμφωνία της λίμνης σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να διασφαλιστεί η ΜΑΖΙΚΗ προσέλευση των Ελλήνων, ως η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ελπίδα να γυρίσει πίσω το ποτάμι της προδοσίας. Αν καλούσαμε τον κόσμο να κατακλείσει την Πλατεία Συντάγματος την ημέρα της ψήφισης είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα ερχόταν ΜΟΝΟ μερικές χιλιάδες Ελλήνων, όχι επειδή οι υπόλοιποι θα είχαν πειστεί για την “συμφωνία”, αλλά επειδή οι περισσότεροι ήξεραν ότι θα γίνουν επεισόδια και θα ένιωθαν ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η πρόταση για την διεξαγωγή του εκείνη την ημέρα κι όχι την ημέρα που θα ερχόταν το θέμα για ψήφιση στη Βουλή ήταν δική μου. Για την επιλογή αυτή δέχθηκα ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. Κάποιοι με κατηγόρησαν ότι “εσκεμμένα” επέλεξα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 για να εκφραστεί ο Ελληνικός λαός, ώστε ανενόχλητοι οι 153 πρόθυμοι βουλευτές να ψηφίσουν την προδοσία της Μακεδονίας. Άραγε ΠΩΣ θα γινόταν ΜΑΖΙΚΗ κινητοποίηση για μια άγνωστη ημερομηνία; Κανείς δεν ήξερε ΠΟΤΕ θα έρθει για ψήφιση στην δική μας Βουλή. Ήταν ΒΕΒΑΙΟ ότι αν οι Παμμακεδονικές επέμεναν να γίνει το συλλαλητήριο την ημέρα της ψήφισης η εικόνα θα ήταν τουλάχιστον ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ για τους παραπάνω λόγους. Γι αυτό επιστρατεύτηκαν αρκετοί “βαλτοί”/πράκτορες οι οποίοι από την ημέρα της ανακοίνωσης του συλλαλητηρίου προσπάθησαν να με πλησιάσουν ώστε να αλλάξω ΚΑΙ ημερομηνία (μου ζητούσαν να γίνει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου…ενώ η συμφωνία πέρασε από την Βουλή στις 25 Ιανουαρίου) ΚΑΙ μέρος (ήθελαν να με πείσουν ότι το καταλληλότερο μέρος γι αυτό το συλλαλητήριο ήταν η Θεσσαλονίκη κι όχι η Αθήνα). Ακολούθησαν εκβιασμοί και απειλές, χωρίς όμως να έχουν αποτέλεσμα.

Το συλλαλητήριο ΠΕΤΥΧΕ!

Τεράστια κοσμοσυρροή. Απεδείχθη ο σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας. Οι εικόνες δεν μπορούσαν να κρυφτούν. Η αστυνομία πάλι έκανε μια εκτίμηση για τον αριθμό των συμμετεχόντων που προκαλεί γέλιο. Η ΜΑΖΙΚΗ παρουσία των Ελλήνων στις 20 Ιανουαρίου 2019 ήταν η παρακαταθήκη για την ανατροπή της προδοσίας. Ξεγύμνωσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους 153 πρόθυμους που ψήφισαν την προδοσία της Μακεδονίας. Κύριος αποδέκτης του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου όμως ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος. Δυστυχώς το μήνυμα του συλλαλητηρίου δεν το πήρε ποτέ. Έσπευσε να υπογράψει ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ (25 Ιανουαρίου 2019) την προδοτική συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων. Φάνηκε ότι ΟΛΑ ήταν προσυμφωνημένα. Όταν τον συναντήσαμε στις 29 Νοεμβρίου 2017 για να του επιδώσουμε ψήφισμα 205 Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων περί μη χρήσης του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τους σλάβους των Σκοπίων μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα κάνει τα πατριωτικό του καθήκον ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού και μας ανέφερε το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Μας είπε ότι θα πράξει το ίδιο….δυστυχώς ήταν λόγια της στιγμής. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι υπήρχε ανακολουθία λόγων και πράξεων. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μείνει στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους ως ο Πρόεδρος που ΥΠΕΓΑΨΕ με την διαδικασία του κατεπείγοντος την προδοσία της Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση λύσσαξε με την ανταπόκριση του κόσμου. Ανέβαλαν δράση οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ προβοκάτορες για να διαλύσουν το συντομότερο δυνατό το συλλαλητήριο. Στις 14:00 που ξεκίνησε το συλλαλητήριο κάποιες ομάδες από αυτούς επιτέθηκαν (δήθεν) στα ΜΑΤ που προστάτευαν τον περίβολο του Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η ρίψη χημικών. Το χειρότερο όλως ήταν ότι κινδύνεψαν χιλιάδες άνθρωποι να ποδοπατηθούν από την πολυκοσμία. Κάποιοι με πολιτική περιβολή πετούσαν δακρυγόνα μέσα στον κόσμο. Επικράτησαν στιγμές χάους. Το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο για μια ακόμη φορά. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ΠΟΛΛΟΙ βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι βαφτίστηκαν ως “μακεδονομάχοι”. Οι περισσότεροι από αυτούς αμέσως μόλις έγιναν κυβέρνηση προσπάθησαν να μας πείσουν “ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ” ή ότι “ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ”.

Λένε ψέματα…
(ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ την συμφωνία
με ένα προσεγμένο υπόμνημα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ)

Έναν χρόνο μετά την ακύρωση της συμφωνίας η κατάσταση στα Σκόπια είναι έκρυθμη, περιμένουν εκλογές τον Απρίλιο όπου εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στην κυβέρνηση το εθνικιστικό VMRO. Αυτοί αναμένεται να ακυρώσουν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ την συμφωνία της λίμνης διότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ το πρόθεμα “ΒΟΡΕΙΑ”. Αν συμβεί αυτό τότε η υπογραφή του Κοτζιά στις Πρέσπες θα αποκτήσει άλλη διάσταση… Ο “μακεδονισμός” των Σκοπίων έχει αποκτήσει ΥΠΟΣΤΑΣΗ πλέον. Ακόμη κι αν διαλυθούν, η υπογραφή του Κοτζιά μας δεσμεύει να αναγνωρίζουμε ως”μακεδόνες” τους σλάβους. κι αυτοί προχωρούν στο επόμενο στάδιο της προπαγάνδας τους που είναι η απόδειξη ΔΗΘΕΝ “μακεδονικής” μειονότητας εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Ο διαμελισμός της Ελλάδας οδεύει προς επιτέλεση.

Μακάρι να είχαμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μακάρι οι πολιτικοί να μην έβαζαν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον του λαού

Μακάρι η κυβέρνηση της ΝΔ να έδειχνε τον ίδιο ζήλο στο θέμα της Μακεδονίας όπως κάνει με την φιλοξενία των λαθρομεταναστών που εισέρχονται σωρηδόν στην πατρίδα μας.

Χάθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη.

Γεώργιος Ευθ, Τάτσιος
τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube