REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ 23 Ιανουαρίου 2020

Αρχίζει το πέμπτο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα στην Ιερουσαλήμ – Παρών ο Πούτιν

Αρχίζει το πέμπτο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα στην Ιερουσαλήμ – Παρών ο Πούτιν

Το πέμπτο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα αρχίζει, σήμερα (23/01), στην Ιερουσαλήμ με πολλούς ηγέτες να δίνουν το «παρών», ανάμεσα στους οποίους και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που αναμένεται να είναι και ομιλητής.

Με την παρουσία πολλών ηγετών, ανάμεσα στους οποίους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα αρχίσει σήμερα (23/01) το πέμπτο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα στην Ιερουσαλήμ. Έτσι, θα γίνει τιμηθεί η 75η επέτειος από την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Στον εν λόγω τόπο λειτούργησε το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με 1,4 εκατ. ανθρώπους να σκοτώνονται πριν από την απελευθέρωση από τον Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης, τον Ιανουάριο του 1945. Το 1979, το Άουσβιτς -ως σύμβολο για το Ολοκαύτωμα- συμπεριλήφθηκε και στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Φόρουμ διοργανώνεται στο Γιαντ Βασέμ, δηλαδή στο Παγκόσμιο Κέντρο για την Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος, και διοργανώνεται από το Ίδρυμα του Παγκοσμίου Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2005, μετά το πρώτο Διεθνές Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα που έγινε στην Κρακοβία.

Το φετινό Φόρουμ διεξάγεται υπό το σύνθημα «Ενθυμούμενοι το Ολοκαύτωμα: Αντιμαχόμενοι τον αντισημιτισμό».

Το Φόρουμ θα αρχίσει στις 13:10 με χαιρετισμό του Ισραηλινού Προέδρου, Ρέουβεν Ρίβλιν, με την τελετή να έχει προγραμματιστεί για τις 15:10.

Στη λίστα των παρόντων θα είναι 47 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Μάικ Πενς, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, μάλιστα, θα μιλήσει στην εκδήλωση.

Όπως ανέφερε ο Γιούρι Ουσακόφ, αξιωματούχος του Κρεμλίνου, ο Πούτιν συντόμευσε τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ λόγω της πρόσφατης αλλαγής της ρωσικής κυβέρνησης, με τις αρχές του Ισραήλ να δείχνουν απόλυτη κατανόηση.

sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube