Weather Icon

Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου: Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Είναι μια ένοπλη οργάνωση που δεν έχει κράτος

Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου: Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Είναι μια ένοπλη οργάνωση που δεν έχει κράτος

Σε μια σοβαρή εξέλιξη έβαλε τη σφραγίδα του το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου, με την απόφασή του να μην χαρακτηρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ως μια ένοπλη οργάνωση που δεν διαθέτει δικό της κράτος.

Ανάλογη απόφαση είχε λάβει το 2019 το Εφετείο του Βελγίου, το 2019, μετά από προσφυγή της Τουρκίας σε πρωτόδικη απόφαση, που δεν χαρακτήριζε το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση.

Και πάλι η Τουρκία, μετά την απόφαση του Εφετείου, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου, το οποίο επικύρωσε την πρωτόδική απόφαση, η οποία πλέον δεν μπορεί να αλλάξει και θεωρείται τελεσίδικη.

Ο δικηγόρος του ΡΚΚ, Jan Fermon, δήλωσε ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι πολύ σημαντική, αφού θέτει τέρμα σε μια σχετική νομική διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια, ενώ δικαιώνει τον αγώνα των Κούρδων, οι οποίοι ασφαλώς και δεν είναι τρομοκράτες.

Συνεχίζοτνας ο Φέρμον είπε ότι η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, ανοίγει τις πόρτες στην Ευρώπη, ενώ συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να επιτευχθεί πολιτική λύση στο Κουρδικό Ζήτημα.

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube