Weather Icon

Στην χώρα της υπαρκτής παλαβομάρας

Στην χώρα της υπαρκτής παλαβομάρας

Την ώρα που στην Ελλάδα αυξάνουν τις συντάξεις δυο… από τα ισχυρότερα συνταξιοδοτικά ταμεία παγκοσμίως , έχουν εμφανίσει μια πρώτη «τεκτονική δραστηριότητα» εξαιτίας των αρνητικών επιτοκίων δανεισμού στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα το ολλανδικό ABP, προέβη στην ανακοίνωση ότι το ενεργητικό του, 459 δισ. ευρώ, δεν επαρκεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων του ύψους 504 δισ. ευρώ,  το ποσοστό κάλυψης των υποχρεώσεων από τα περιουσιακά στοιχεία του είναι πέριξ του 91%.
Το επίσης ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PFZW, με ενεργητικό αξίας 238 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι ο συντελεστής κάλυψης των υποχρεώσεων του έφτανε στο τέλος του 2019 στο 92,2%.. Οποιοδήποτε %  κάτω του 95% θεωρείται ανεπαρκές για την κάλυψη των υποχρεώσεων, σύμφωνα με τους συνταξιοδοτικούς κανόνες της χώρας, και συνεπώς κάπου εδώ αρχίζει η συζήτηση  στην Ολλανδία γύρω από το πόσο απαραίτητη θα είναι στο άμεσο μέλλον μια περικοπή των συντάξεων. Σημειωτέων η Ολλανδία είναι μια πλεονασματική χώρα, εξωστρεφής, με πλεόνασμα στο εμπορικό της ισοζύγιο 65 δις, σοβαρό κράτος, μεγάλες διεθνείς επενδύσεις,  ΑΕΙ μέσα στην 1η 100 παγκοσμίως…και επιπροσθέτως με υπερπλεονασμα σοβαρότητας και λογικής!
 
Αντιθέτως στην χώρα μας, που παντού βασιλεύει η λέξη έλλειμμα. από το εμπορικό ισοζύγιο …και τις επενδύσεις στη γνώση από τα ΑΕΙ …μέχρι τις λέξεις σοβαρότητα κι αξιοπρέπεια, συζητάμε για επιστροφή αναδρομικών…αυξήσεις συντάξεων, μείωση φόρων…αλλά και συνεχείς προσλήψεις στο δημόσιο…και φυσικά νέες συνταξιοδοτήσεις των νέων κουρασμένων ..έως ταλαιπωρημένων από την πολλή αξιολόγηση Δ.Υ, υπαλλήλων ΔΕΚΟ…και λοιπών Καρανικαιων.
Κύριοι στην χώρα της υπαρκτής παλαβομάρας ο λογαριασμός δεν βγαίνει όταν το κράτος  καταβάλλει  για συντάξεις περί  τα 17 δις, για μισθούς Δ.Υ 17 δις…λειτουργικά έξοδα κάθε μορφής 17 δις …και  τα έσοδα του από φόρους 51 δις!

Χρήματα για επενδύσεις δεν επαρκούν…κεφάλαια για υποστήριξη των νέων δεν φθάνουν…πόροι για αλλαγή του μοντέλου που μας έφθασε στα τάρταρα δεν υπάρχουν, άρα η πορεία μας θα είναι προδιαγεγραμμένη…δηλ. ο τελευταίος τροχός του τραίνου της ευρωζώνης που ανά πάσα στιγμή μπορεί ν αποκοπεί από το όχημα…

 Πριν την επίλυση του ασφαλιστικού πρέπει να επιλύσουμε το χρόνιο έλλειμμα σοβαρότητας…και επιτέλους να αντιμετωπίσουμε το υπερπλεονασμα γελοιότητας που μας διακρίνει . Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ…που μας επιτρέπει να δίνουμε αυξήσεις με άδεια ταμεία, να συνεχίζουμε να συνταξιοδοτούμε νεαρούς 55ρηδες 10 χρόνια μετά την χρεοκοπία, να συνεχίζουμε να αποκαλούμε ”εργαζόμενους” τους Καρανικες, να στηλιτεύουμε και να διώχνουμε οτιδήποτε νεωτερικό και να συντηρούμε με νύχια και δόντια καθετί παρασιτικό.

Φίλτατοι 10 χρόνια μετά την χρεοκοπία…για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση στα ελληνικά  δικαστήρια απαιτούνται 4,5 έτη κατά μ.ό. …και το ερώτημα που τίθεται από κάθε καλόπιστο είναι   ποιος θα επενδύσει μέσα σ αυτό το περιβάλλον?

Ποιος θα καθηλώσει τα κεφάλαιά του στην συριζο-χωρα? άρα που θα βρεθούν πόροι -χωρίς επενδύσεις- για την υποστήριξη του οποιοδήποτε ασφαλιστικού?
Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ μοιάζει με τον έρπητα…μπορεί να βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση -μετα την φυγή του συριζοτσιρκου- αλλά δεν αντιμετωπίζεται ποτέ ριζικά κι αποφασιστικά!

Takis2000

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube