Weather Icon

Το Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελένης Θεοχάρους

Το Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελένης Θεοχάρους
Τη σύλληψη της προέδρου του Κινήματος «Αλληλεγγύη» και την έκδοσή της από τις κυπριακές αρχές ζήτησαν οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, το μήνυμα από το Μπακού έφθασε στην Κυπριακή Αστυνομία πριν από τέσσερις ημέρες και απορρίφθηκε.
Η υπόθεση είναι εις γνώσιν τόσο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, όσο και του Αρχηγού Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη.
Ο Υπουργός έδωσε άμεσα εντολές ώστε να ενημερωθούν τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη όσο και η Europol.
Εξάλλου, το ένταλμα είναι σε ισχύ από το 2015, όταν η κ. Θεοχάρους μετέβη «παράνομα» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο οι Αζέροι θεωρούν δικό τους έδαφος και επί τούτου βρίσκονται σε ανοικτή διαμάχη με την Αρμενία.
Ανακοίνωση Αλληλεγγύης:
Η Δρ. Ελένη Θεοχάρους ενημερώθηκε τόσο από τις κυπριακές Αρχές όσο και από ξένες πηγές (Βρυξέλλες – Λουξεμβούργο) αναφορικά με αίτηση του Αζερμπαϊτζάν προς την Κυπριακή κυβέρνηση για τη σύλληψη και έκδοση της στο Αζερμπαϊτζάν με κατηγορίες που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια.
Η Κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε το εν λόγω αίτημα αμέσως.
Η Δρ. Ελένη Θεοχάρους εκφράζει τις ευχαριστίες της τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Υπουργό Εξωτερικών για την συμπαράσταση και βοήθεια τους στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.
Βεβαίως εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με τρίτες χώρες τα οποία γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν.
Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η Δρ. Θεοχάρους είναι η «παράνομη είσοδος» στο Αζερμπαϊτζάν και προφανώς οι συνεχείς αγώνες που κάνει για την αυτοδιάθεση του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Το πρώτο ένταλμα σύλληψης της εκδόθηκε το 2015 αλλά ανανεώνεται κάθε χρόνο. Το εν λόγω αίτημα το απέρριψε η Ιντερπόλ.
Πηγή: Philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube