Weather Icon

21ος αιώνας, έτος 2020 – Η Τουρκία ως κράτος κλέβει 20 χιλ. τόνους σιτάρι από τους Κούρδους της Ροζάβα

21ος αιώνας, έτος 2020 – Η Τουρκία ως κράτος κλέβει 20 χιλ. τόνους σιτάρι από τους Κούρδους της Ροζάβα

Τον Αύγουστο του 2020 είχαμε δημοσιεύσει ένα δικό μας άρθρο, που αφορούσε το “σύνδρομο της λεηλασίας του πλούτου του άλλου”, με βάση το οποίο κινούνται οι Τούρκοι από τότε που εισέβαλαν στην περιοχή μας, τον 11ο αιώνα.

Τότε υπήρξαν αναγνώστες που θεώρησαν υπερβολικά τα όσα αναφέραμε στο συγκεκριμένο άρθρο.

Τώρα ήλθε η στιγμή να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι.

Ο Εκπρόσωπος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Günay Kubilay, μετά την ανακοίνωση ότι η Τουρκία θα εισάγει από την κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό και τους παρακρατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες πόλη Γκίρε Σπι – Τελ Αμπιάντ, (Girê Spî – Tel Abyad) είκοσι χιλιάδες τόνους σιτάρι, έθεσε το εξής ερώτημα σε συνέντευξη τύπου:

“Σε ποιον ανήκει το σιτάρι που πωλείται στην Τουρκία από τη ΒΑ Συρία; Ποιος το πουλάει στην Τουρκία; Λεηλατείτε τον ιδρώτα και των αγώνα των Κούρδων, τους οποίους εκδιώξατε από τα σπίτια τους, από τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αυτό που κάνετε είναι ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου”.

Ο εκπρόσωπος του HDP συνεχίζοντας είπε: 

“Το σιτάρι που θα φέρετε στην Τουρκία από το Γκίρε Σπι, δεν είναι εισαγωγή, είναι κλοπή. Όπως έγινε στο Αφρίν, έτσι και στο Γκίρε Σπι, οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν. Στα εδάφη αυτά εγκαταστάθηκαν συμμορίες λεηλατών, τους οποίους δεν σταμάτησε να επαινεί ο Ερντογάν. Αλλάζει εντελώς η δημογραφική δομή της καταληφθείσας περιοχής.

Ρωτάμε ένα απλό ερώτημα: Πες τε μας ποιος πουλάει το σιτάρι της ΒΑ Συρίας και σε ποιον ανήκει αυτό το σιτάρι. Το ξέρουμε, δεν θα απαντήσετε, γιατί εκεί δεν υπάρχει κάποιος για να πουλήσει, να κάνει εμπόριο.

Λεηλατείτε τον ιδρώτα και τον κόπο των Κούρδων που εκδιώξατε από τα σπίτια και από τον τόπο τους, με την απειλή των όπλων. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου. Αυτό το κάνετε για δεύτερη φορά. Διαστρεβλώνετε την ιστορία, όμως δεν θα μπορέσετε ποτέ να σβήσετε την αλήθεια. Όπως δεν μπόρεσαν να την σβήσουν και οι προηγούμενοι από σας”.

Πηγή: gazeteduvar

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube