Λιβύη , Τουρκία 7 Ιανουαρίου 2020

Όσα δεν φτάνει η αλεπού… Ο Καλίν τώρα θέλει κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Όσα δεν φτάνει η αλεπού… Ο Καλίν τώρα θέλει κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας, İbrahim Kalın, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, μεταξύ άλλων δήλωσε: “Η προτεραιότητά μας στη Λιβύη είναι να σταματήσουν οι συμπλοκές και να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός”.

Αφού έκανε αναφορά και στην κρίση ΗΠΑ-Ιράν, για την οποία τόνισε ότι ο Ερντογάν συνέστησε αυτοσυγκράτηση και στις δύο πλευρές, υπογράμμισε ότι η Τουρκία μπορεί να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, αφού έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και με τις δύο χώρες.

Όσον αφορά τη Λιβύη, είπε: “Η προτεραιότητά μας στη Λιβύη είναι να σταματήσουν οι συμπλοκές και να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός. Ο Χαφτάρ, ενώ είναι η επιτιθέμενη πλευρά, δεν καταδικάζεται από καμία χώρα. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube