REAL TIME |

Weather Icon
Απόψεις , Τουρκία 1 Ιανουαρίου 2020

Υπόθεση όλων των χωρών και των διεθνών παραγόντων, η επιθετικότητα της Τουρκίας

Υπόθεση όλων των χωρών και των διεθνών παραγόντων, η επιθετικότητα της Τουρκίας
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ λογική, προσέγγιση και πρακτική είναι εκείνη την οποία βιώνουμε για δεκαετίες ως Ελληνισμός. Είναι η πολιτική τού «τα θέλω όλα, εδώ και τώρα». Η μεθοδολογία είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη. Αυτή της επιβολής διά της ισχύος. Είναι προφανές πως αυτή η τακτική αποδίδει γι’ αυτό και δεν εγκαταλείπεται από την κατοχική Τουρκία. Αποδίδει και επαναλαμβάνεται ως εργαλείο προώθησης της επεκτατικής πολιτικής.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως «δεν έχει ισχύ οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία δεν συμμετέχουμε κι εμείς». Δηλαδή, όπου και να διαδραματίζεται μια συνεργασία, κοντά ή μακριά από την Τουρκία, δεν έχει καμία σημασία, η Τουρκία πρέπει να είναι μέρος αυτής. Για την ακρίβεια, θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να έχει το πάνω χέρι. Ο εκ των συνεργατών του Ερντογάν, στην πρώτη γραμμή των υποτακτικών του, Τούρκος ΥΠΕΞ, ανέφερε, μεταξύ πολλών άλλων, πως «εμείς τους λέμε ότι δεν έχει ισχύ οποιαδήποτε συνομιλία και οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία δεν συμμετέχουμε κι εμείς. Σε αυτά τα θέματα ο πιο έξυπνος δρόμος για σας είναι να κάνετε συνεργασία με την Τουρκία στο τραπέζι και στα πεδία δράσης από άποψης νομικής και πρακτικών εφαρμογών. Μετά από την υπογραφή αυτής της συμφωνίας το λέμε σε όλες τις χώρες αυτό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, πλην του ‘ε/κ τομέα’». 

ΔΗΛΑΔΗ, πέραν από την προσέγγιση του ετσιθελισμού, επιμένει να θεωρεί «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία. Εξακολουθεί να θεωρεί ανύπαρκτη την Κύπρο. Σκοπίμως κλείνει τα… μάτια στην ύπαρξη ενός κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τα άλλα υπάρχουν εκκλήσεις από διάφορες πλευρές, εντός και εκτός Κύπρου, που θεωρούν πως πρέπει να επαναρχίσουμε συνομιλίες το συντομότερο για το Κυπριακό. Πώς θα γίνει τούτο όταν η κατοχική Τουρκία θεωρεί τη χώρα «εκλιπούσα»; Όταν αμφισβητεί κάθε πράξη και ενέργειά μας, οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, είναι εναρμονισμένες με το διεθνές δίκαιο; 
ΤΟ ζητούμενο για την Τουρκία είναι να επιβάλλει τους επεκτατικούς της σχεδιασμούς στην περιοχή και ένα βασικό όχημα για την επίτευξη του στόχου της είναι ο έλεγχος της Κύπρου. Και ένα βασικό ζήτημα, στην προσπάθεια αυτή, είναι αυτό της ενέργειας. Γι’ αυτό και έστειλε δυο γεωτρύπανα και δυο ερευνητικά σκάφη στην κυπριακή ΑΟΖ. 
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ εμπλοκής της Τουρκίας στη λιβυκή κρίση, η εισβολή στη Συρία και τα όσα πράττει σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο κ. Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι εάν σήμερα η Λιβύη γίνει όπως η Συρία, μετά θα έρθει η σειρά άλλων χωρών της περιοχής. Αυτή είναι απειλή προς όλες τις χώρες της περιοχής. Συνιστά απειλή για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Δεν θα σηκώσει κανείς το γάντι που ρίχνουν καθημερινά οι Τούρκοι αξιωματούχοι; Πότε θα αντιδράσουν; Όταν η κατοχική Τουρκία με τις ενέργειές της αποσταθεροποιεί την περιοχή, αυτό θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους παίκτες, όλους τους τοπικούς και διεθνείς παράγοντες. Και θα πρέπει όλοι να αντιδράσουν τώρα, πριν είναι αργά. Άλλωστε, η Άγκυρα έστειλε την προειδοποίησή της, η Λιβύη να μετατραπεί σε Συρία. 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube