REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 5 Ιανουαρίου 2020

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν 52 προκαθορισμένους στόχους στο Ιράν εάν υπάρξουν αντίποινα

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν 52 προκαθορισμένους στόχους στο Ιράν εάν υπάρξουν αντίποινα
Ο Ντόναλντ Τραμπ (φωτ. αρχείου: EPA / Pete Marovich)

Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν — ισάριθμους με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979 — τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητής της Δύναμης Κουντς.

«Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν άλλες απειλές», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος δίνοντας διαταγή να εξοντωθεί ο Ιρανός υποστράτηγος, οδήγησε τη χώρα του και τους συμμάχους της σε αχαρτογράφητα νερά στη σύγκρουσή τους με το Ιράν και τις δυνάμεις που πρόσκεινται σε αυτό στη Μέση Ανατολή.

Η σορός του Σουλεϊμανί επαναπατρίστηκε στην Αβάζ
Το πτώμα του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιράκ σε αμερικανική στρατιωτική επιδρομή, επαναπατρίστηκε στο Ιράν σήμερα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRIB. Η σορός του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πόλη Αβάζ του νοτιοδυτικού Ιράν, όπου άρχισαν οι τελετές μνήμης για τον Ιρανό υποστράτηγο.

H κρατική ιρανική τηλεόραση άρχισε πριν από τις 08:00 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας) να μεταδίδει απευθείας πρόγραμμα που δείχνει το μαυροφορεμένο πλήθος να έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο αυτής της πόλης.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP, Pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube