Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 7 Ιανουαρίου 2020

Τραγωδία στο Ιράν με δεκάδες νεκρούς στην κηδεία του Σουλεϊμανί (βίντεο)

Τραγωδία στο Ιράν με δεκάδες νεκρούς στην κηδεία του Σουλεϊμανί (βίντεο)
Ιρανοί μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Κασέμ Σουλεϊμανί, υποστράτηγου των Φρουρών της Επανάστασης στο Κερμάν (φωτ.: EPA/STR)

Αναβλήθηκε η ταφή του και οι επικήδειες εκδηλώσεις

Με αίμα βάφτηκε η σημερινή μέρα στο Ιράν καθώς δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κασέμ Σουλεϊμανί που δολοφονήθηκε από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό που μεταδίδεται από ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 40 και ο αριθμός των τραυματιών προσεγγίζει τους 213.

Μετά το τραγικό συμβάν οι ιρανικές Αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν την ταφή του ισχυρού στρατιωτικού διοικητή και τις επικήδειες εκδηλώσεις στο Κερμάν.

Επισήμως δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η αιτία όσων συνέβησαν. Όπως μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο πληροφορίες της ιρανικής τηλεόρασης, κάποια στιγμή επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν οι άνθρωποι. Εξάλλου επικρατούσε το αδιαχώρητο από το πλήθος που συνέρρευσε στην περιοχή για να πει το τελευταίο αντίο στον δημοφιλή υποστράτηγο. Οι περισσότεροι ήταν μαυροφορεμένοι, κρατούσαν στα χέρια τους εικόνες με το πρόσωπο του Κασέμ Σουλεϊμανί, που άτυπα θεωρούνταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος του Ιράν.

http://www.pontos-news.gr/article/204036/tragodia-sto-iran-me-dekades-nekroys-stin-kideia-toy-soyleimani-vinteo

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube