Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 5 Ιανουαρίου 2020

Το αμερικανικό ναυτικό ακυρώνει τις κοινές ασκήσεις στο Μαρόκο και κατευθύνεται στη Μέση Ανατολή

Το αμερικανικό ναυτικό ακυρώνει τις κοινές ασκήσεις στο Μαρόκο και κατευθύνεται στη Μέση Ανατολή

© AP Photo / Robert S. Price/U.S. Navy

Με αφορμή τη δολοφονία Σολεϊμανί, η στρατιωτική κινητικότητα των τελευταίων 24ωρών στην Ανατολική Μεσόγειο υποδηλώνει την ένταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Το αμερικανικό ναυτικό έχει ακυρώσει προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις με τον μαροκινό στρατό εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μετά την επιχείρηση στο Ιράκ που σκότωσε τον Κασέμ Σολεϊμανί επικεφαλής επίλεκτου σώματος των φρουρών της επανάστασης του Ιράν, όπως ανέφεραν το Σάββατο, διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με μια δήλωση του αμερικανικού ναυτικού, το αμερικανικό πλοίο USS Bataan και η 26η θαλάσσια εξερευνητική μονάδα, που επρόκειτο να συμμετάσχουν στις ασκήσεις, αναδιατάσσονται τώρα με κατεύθυνση τη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα το Σάββατο, το Πεντάγωνο δήλωσε στον τηλεοπτικό οργανισμό του CNN ότι ο αμερικανικός στρατός πρόκειται να μετακινήσει άλλα 2.800 στρατεύματα στη Μέση Ανατολή ως απάντηση στο Ιράν μετά από την επίθεση που σκότωσε τον Κασέμ Σολεϊμανί.

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, δήλωσε νωρίτερα ότι η παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή εμποδίζει τις χώρες της περιοχής να βρουν ειρήνη.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube