Weather Icon
Εθνική Άμυνα 4 Ιανουαρίου 2020

Στο μικροσκόπιο της Ελληνικής αεράμυνας τα Τουρκικά μη επανδρωμένα – Σαν τις «μύγες» πέφτουν σε Λιβύη και Μέση Ανατολή

Στο μικροσκόπιο της Ελληνικής αεράμυνας τα Τουρκικά μη επανδρωμένα – Σαν τις «μύγες» πέφτουν σε Λιβύη και Μέση Ανατολή

Τα Τουρκικά ΒAYRAKTAR αποδεικνύονται εύκολοι στόχοι

Με τα πλέον απλά αντιαεροπορικά μέσα τόσο στη Λιβύη όσο και στην Υεμένη καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο τα Τουρκικά UAV.

Και αποδεικνύεται περίτρανα ότι ναι μεν οι γείτονες έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τεχνολογία η οποία τους επιτρέπει να κατασκευάζουν μαζικά μη επανδρωμένα UAV και DRONE αλλά αυτά προς το παρόν τουλάχιστον αποτελούν εύκολους στόχους ακόμα και από το έδαφος.

Μπορεί η Τουρκική προπαγάνδα να φροντίζει καθημερινά να προβάλει τα εγχώρια οπλικά συστήματα με έμφαση στον τομέα των μη επανδρωμένων αλλά στην πράξη φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά ευάλωτα ακόμα και απέναντι σε στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες δεν διαθέτουν το Ελληνικό οπλοστάσιο όπως ο LNA στη Λιβύη και οι ANSAR ALLAH, οι αντάρτες HOUTHIS δηλαδή στην Υεμένη.

Όχι μόνο στη Λιβύη τα Τουρκικά ΒAYRAKTAR αποδεικνύονται εύκολοι στόχοι για τις δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ αλλά και στην Υεμένη οι αντάρτες HOUTHIS ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο Τουρκικής κατασκευής UAV KARAYAL στις 30 Δεκεμβρίου στην επαρχία AL-HUDAYDAH κοντά στο λιμάνι AL-SALIF στην Ερυθρά θάλασσα. Και μάλιστα με αντιαεροπορικό πύραυλο SAM και μάλιστα παλαιάς τεχνολογίας.

Τα Τουρκικά μη επανδρωμένα KARAYAL κατασκευάζονται από το 2016 και φαίνεται ότι αποκτήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube