Weather Icon
Λιβύη 9 Ιανουαρίου 2020

Στην Τρίπολη ισχυρίζεται ότι εισήλθε ο Χαφτάρ, σύμφωνα με το Sputnik

Στην Τρίπολη ισχυρίζεται ότι εισήλθε ο Χαφτάρ, σύμφωνα με το Sputnik

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατηγού, Χαλίφα Χαφτάρ, φέρεται να εισήλθε στην Τρίπολη, σύμφωνα με το Sputnik.
Όπως σημειώνεται, ειδικός απεσταλμένος που μίλησε στο Μέσο, επιβεβαίωσε ότι τα στρατεύματα βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα της Λιβύη, απέχοντας λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο στρατός του Χαφτάρ προελαύνει και προς την πόλη Μισράτα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Τρίπολης.
«Η εκτίναξη της λαϊκής στήριξης προς τον LNΑ από την υπογραφή της παράνομης συμφωνίας μεταξύ Ερντογάν και Σάρατζ (σ.σ. επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης – GNA), έχει οδηγήσει στην προέλαση του LNA στη Σύρτη και στην Τρίπολη» δήλωσε ο Αρέφ Αλί Ναγιέζ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός, η οποία και αποτέλεσε κοινή θέση μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Λίβυος αξιωματούχος επεσήμανε τα εξής: «Προτού η Τουρκία προσποιηθεί ότι απευθύνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός, θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν τα πλοία του θανάτου. Θα πρέπει να γίνει σεβαστή η επιθυμία του λιβυκού λαού, μέσω του εκλεγμένου Κοινοβουλίου».
Σε μια άλλη εξέλιξη, το αεροδρόμιο της Τρίπολης Mitiga, το μόνο αεροδρόμιο που λειτουργούσε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, υπέστη νέες αεροπορικές επιδρομές χθες βράδυ από την αεροπορία του Χαφτάρ. Πάντως ο λογαριασμός Libyan Observer έγραψε στο Twitter ότι τα χτυπήματα έγιναν με υποστήριξη της αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

The Libya Observer
@Lyobserver

Warlord Haftar’s UAE-backed air force strikes Mitiga Airport in before dawn on Thursday

View image on Twitter
See The Libya Observer’s other Tweets

Πηγή: SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube