Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Κύπρος 6 Ιανουαρίου 2020

Σιγοντάρισμα στις τρέλες του δικτάτορα: Τι λέγει ο Μουσταφά Ακιντζί

Σιγοντάρισμα στις τρέλες του δικτάτορα: Τι λέγει ο Μουσταφά Ακιντζί

Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Διοχετεύεται μια τέτοια προπαγάνδα στην κοινότητα, που σαν να σφετερίζεται η ελληνοκυπριακή πλευρά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο θέμα του φυσικού αερίου. Μέχρι τώρα εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο.

Λέχθηκε πολλές φορές ότι θα φυλαχθεί χωριστά το μερίδιο των εσόδων μας και μάλιστα ότι θα μπορέσουμε να το πάρουμε ακόμα και πριν τη λύση. «Τριάντα τοις εκατό», είπε ο Αναστασιάδης.

  • Έδωσε και ημερομηνία: «Το 2022». Είναι αλήθεια ότι αυτές οι ειδήσεις δεν επαληθεύτηκαν επισήμως, όμως και η τουρκική πλευρά, που δεν αποδέχθηκε πολύ θετικά αυτή την πρόταση, δεν πίεσε την άλλη πλευρά για να τις επαληθεύσει. Η τουρκική πλευρά θέλει από κοινού διαχείριση της ενέργειας. Θέλει να έχει δικαίωμα λόγου σε πρώτο βαθμό στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτονται σε σχέση με αυτό. Πώς να το αποδεχθεί αυτό η ελληνοκυπριακή πλευρά; Η μισή της πατρίδα βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και 45 χρόνια. Και ο κατακτητής δεν κάνει κανένα βήμα προς τα εμπρός για τη λύση που θα τερματίσει την κατοχή αυτή. Λεηλατεί τα εδάφη των Ελληνοκυπρίων τα οποία κατέκτησε με τη βία των όπλων και μάλιστα δίδει και τίτλους ιδιοκτησίας. Ο κατακτητής, μετά τα λάφυρα που πήρε στην ξηρά, ζητά μερίδιο και από τον φυσικό πλούτο που βρίσκεται στη θάλασσα. Αυτό το λένε θράσος.

Επικεφαλής της Τουρκίας έίναι ένας άνδρας που έχει καταστρέψει τη χώρα. Στο εσωτερικό ισλαμοφασίστας. Στο εξωτερικό κατακτητής. Έπιασε την Τουρκία από το αφτί και τη σέρνει όπου θέλει. Καυχιέται ότι μετά την Κύπρο κατέκτησε έδαφος και στη Συρία. Και τώρα ανοίγει ένα νέο μέτωπο και στη Λιβύη. Θα συρθούμε πίσω από αυτόν τον κατακτητή δικτάτορα; Όμως, να που σερνόμαστε. Κανείς δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα του να του πει κάτι. Ακόμα και η καημένη αντιπολίτευση στην Τουρκία αντιτάχθηκε στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. Αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν ήλπιζα καθόλου. Εδώ σε εμάς δεν βγήκε κάτι τέτοιο από κανέναν.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αντιτάχθηκε έστω και ελαφρώς στην Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, αλλά στήριξε την προηγούμενη Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας, τάσσεται στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν τώρα στην επιχείρηση στη Λιβύη και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή, εδώ σε εμάς δεν υπάρχει κανείς που να επιδείξει έστω και αυτό το θάρρος που επέδειξε εκείνη η ανήμπορη αντιπολίτευση στην Τουρκία. Όσοι αποφάσισαν να στηρίξουν τον Ακιντζί στις εκλογές κοιτάζοντας τους αντιπάλους του, ας το κοιτάξουν λίγο και αυτό. Αυτό είναι το πιο ζωτικό, το πιο σημαντικό θέμα. Αν όλοι οι προεδρικοί υποψήφιοι στέκονται εκεί που στέκεται ένας ισλαμοφασίστας και κατακτητής όπως ο Ταγίπ Ερντογάν, δεν αξίζει η μετάβαση στην κάλπη στις εκλογές αυτές.

  • Και τώρα ο Ακιντζί αντέδρασε, λέει, στη συμφωνία αγωγού φυσικού αερίου ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτή η συμφωνία είναι, λέει, «αντίθετη με τις γεωγραφικές πραγματικότητες». «Δεν συνάδει με την οικονομική λογική», λέει. Υπογράφηκε με πολιτικές ανησυχίες, λέει. Τα πραγματικά παράλογα είναι αυτά που λες εσύ κύριε Ακιντζί. Ποιες είναι οι γεωγραφικές πραγματικότητες στις οποίες αναφέρεσαι; Τι άλλο είναι εκτός από το γεγονός ότι η Τουρκία κατέχει επί 45 χρόνια το μισό νησί; Εσύ. Ένα πειρατικό κράτος που δεν αναγνωρίζει κανείς. Δεν έχεις καμία νομιμότητα! Και με αυτό σου το χάλι δίδεις και άδεια στην Τουρκία για να προβεί σε έρευνες για φυσικό αέριο στις θάλασσες της Κύπρου!

Τι πράγματα είναι αυτά; Μήπως έχεις δικαίωμα να δώσεις μιαν τέτοια άδεια; Είπες ότι δεν συνάδει με την οικονομική λογική. Θα φτιάξεις εκείνο τον αγωγό στη χώρα του κατακτητή σώνει και καλά; Επιπλέον, μήπως δεν σε τρομάζει μια τέτοια συνεργασία με έναν τέτοιο δικτάτορα; Σαν να μην ξέρεις καθόλου τι συμβαίνει στην Τουρκία. Σαν να μην πήρες καθόλου χαμπάρι τα όσα συμβαίνουν στη Συρία, τις οργανικές σχέσεις του Ταγίπ Ερντογάν με τους πλιατσικολόγους τζιχαντιστές.

Δεν ξέρεις πού σέρνεται η Τουρκία και ότι θα καείς και εσύ μαζί της. Κοίτα τι λες. Αυτή η τριμερής συμφωνία μοιάζει με την ένταξη της νότιας Κύπρου μόνης στην ΕΕ, λες. Αυτή είναι μια άλλη εξαπάτηση. Δεν είναι μόνο η νότια Κύπρος που εντάχθηκε στην ΕΕ. Είναι ολόκληρη η Κύπρος. Αν εσύ δεν θέλεις να απαλλαχτείς από τον εισβολέα και τον κατακτητή και να πάρεις πιο άνετα τη θέση σου στην ΕΕ, τι να κάνει η ΕΕ; Ναι, το πιο σωστό είναι να λυθεί το Κυπριακό. Αλλά εσύ, τι κάνεις για τη λύση; Πώς μπορείς να βρεις λύση επιβάλλοντας στην άλλη πλευρά τους όρους του κατακτητή; Και άμα αυτή δεν τους αποδεχτεί, θεωρείται ότι παρεκκλίνει από τον δρόμο της λογικής;

Ενώ υφίσταται η πιθανότητα πολέμου για εκείνο το μαυρογέρημο το αέριο, στις δηλώσεις σου δεν υπάρχει τίποτα που να παραγκωνίζει αυτό τον κίνδυνο κύριε Μουσταφά. Άλλωστε, δεν είπες απολύτως τίποτα και όταν προσγειώθηκαν μη επανδρωμένα εναέρια μέσα εδώ. Κτίζεται και ναυτική βάση, λένε. Και γι’ αυτό δεν λες τίποτα.

Νομίζεις ότι έτσι προστατεύεις τα δικαιώματα της κοινότητας που λες ότι προστατεύεις; Φαίνεται ότι ξεχνάς πως η Κύπρος είναι κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και ότι εσύ είσαι πειρατικό. Τι περίμενες δηλαδή; Μήπως να συμπεριλάμβαναν και τη διοίκηση – μαριονέτα που υπάρχει στον βορρά όταν υπέγραφαν αυτή τη συμφωνία το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος; Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την κυπριακή κυβέρνηση στον νότο, μόνο η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει. Το δε κράτος – φάντασμα που βρίσκεται στον βορρά κανείς δεν το αναγνωρίζει, μόνο η Τουρκία το αναγνωρίζει! Φαίνεται ότι ακόμα δεν έχεις εμπεδώσει αυτή την πραγματικότητα.

Μην ξεχνάς καθόλου το εξής: Ταγίπ Ερντογάν δεν σημαίνει Τουρκία. Το να βαδίζει κανείς τον ίδιο δρόμο με τον Ερντογάν, σημαίνει ότι σιγοντάρει την περαιτέρω καταπίεση του λαού της Τουρκίας και τον αφανισμό όλων των αξιών της Τουρκίας. Αν υπερασπίζεσαι τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία, να τα υπερασπίζεσαι όπως πρέπει! Αν είσαι υπέρ του διεθνούς δικαίου, άσε πλέον τα παραμύθια που πουλάς!

ΠΗΓΗ: ΑΦΡΙΚΑ, Πολίτης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube