Weather Icon

Ράλι για τις τιμές του αργού

Ράλι για τις τιμές του αργού

Ράλι σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή στον απόηχο της είδησης για την αεροπορική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης που προκάλεσε το θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί και άλλων υψηλόβαθμων Ιρανών αξιωματούχων.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για την επίθεση, επισημαίνοντας ότι ο Σουλεϊμανί “σχεδίαζε επιθέσεις κατά Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή”.

Η αεροπορική επίθεση πυροδότησε ανησυχίες για τον κίνδυνο σοβαρών αντιποίνων από το Ιράν κατά αμερικανικών στόχων στον Περσικό Κόλπο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σε αυτό το κλίμα, το Brent παραδόσεως Μαρτίου σημειώνει άλμα 3,6% στα 68,66 δολ. το βαρέλι, ενώ το το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 3,55% στα 63,38 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές πλησιάζουν τα επίπεδα του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν είχαν καταγράψει ράλι μετά την πυραυλική επίθεση σε πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας.

Την ίδια στιγμή, τα ασφαλή καταφύγια, στα οποία στρέφονται οι επενδυτές σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας ενισχύονται: το ιαπωνικό γεν σημειώνει άνοδο 0,4% στο 108,15 έναντι του δολαρίου, ενώ ο χρυσός κερδίζει 0,9% στα $1.541,2 δολ. ανά ουγγιά.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube