REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 5 Ιανουαρίου 2020

Πόνεσε την Τουρκία η αεροπορική επίθεση του Χαφτάρ στην Τρίπολη – Ανακοίνωση του Τ/ΥΠΕΞ

Πόνεσε την Τουρκία η αεροπορική επίθεση του Χαφτάρ στην Τρίπολη – Ανακοίνωση του Τ/ΥΠΕΞ

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την αεροπορική επίθεση που έγινε από μαχητικά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ, εναντίον των κτιριακών εγκαταστάσεων της Στρατιωτικής Ακαδημίας, στην οποία έχουν εγκατασταθεί Τούρκοι αξιωματικοί, σύμφωνα με πηγές του Χαφτάρ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αεροπορική επίθεση που έκαναν στοιχεία του κατ’ όνομα Εθνικού Στρατού της Λιβύης (ΕΣΛ), τις βραδυνές ώρες της 4ης Ιανουαρίου, εναντίον της Στρατιωτικής Ακαδημία της Λιβύης, από την οποία επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί μαθητές της Ακαδημίας…. Είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει την εξωτερική υποστήριξη που παρέχεται στον Χαφτάρ, για να σταματήσουν οι επιθέσεις του κατ’ όνομα ΕΣΛ και να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη”.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η Τουρκία είναι αλληλέγγυα στην νόμιμη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης και ότι θα συνεχίσει τις εργασίες προς την κατεύθυνση παροχής βοήθειας.

Σημειώνεται ότι κατά τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς που έγιναν στο διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τριπόλεως, σύμφωνα με τις πηγές του ΕΣΛ καταστράφηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ και  σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας Τούρκος αξιωματικός.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube