Weather Icon

Προσυπογράφουμε πλήρως το άρθρο της HELLAS JOURNAL: Μα τι λέτε κ. Ιωακειμίδη, συνέλθετε; “Βλέπει” πίσω απ’ όλα τα προβλήματα της Ελλάδας την Κύπρο!

Προσυπογράφουμε πλήρως το άρθρο της HELLAS JOURNAL: Μα τι λέτε κ. Ιωακειμίδη, συνέλθετε; “Βλέπει” πίσω απ’ όλα τα προβλήματα της Ελλάδας την Κύπρο!

Ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης με τον πρώην επίτροπο της Κύπρου στην Ε.Ε. Χρήστο Στυλιανίδη. Φωτογραφία via Twitter, @StylianidesEU

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κένεντι είχε πει κάποτε πως η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, η ήττα κανένα. Ξέχασε να προσθέσει πως η ήττα παράγει δειλούς -και ας αποφύγουμε να πούμε θρασύδειλους- που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους.

Μετά τον τέως Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που προσπάθησε με αίολους συλλογισμούς να αποδώσει σε άλλους – εκτός από τον εαυτό του – την αποτυχία της κατευναστικής του πολιτικής έναντι στην Τουρκία, τα ηνία ανέλαβε ένας από τους αυλικούς του, ο Ομότιμος Καθηγητής -πρέσβης-σύμβουλος ΥΠΕΞ, κ. Παναγιώτης Ιωακειμίδης. Και “νομοτελειακά”, με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, κατέληξε στο μόνιμο αποδιοπομπαίο τράγο των αποτυχιών της Ελλάδας- που αδυνατεί να αντιμετωπίσει την βουλιμική Τουρκία- την Κύπρο.

Κατηγορεί ο έντιμος κ. Καθηγητής-πρέσβης- σύμβουλος ΥΠΕΞ τη Λευκωσία για μαξιμαλισμό. Ποιο το αμάρτημα; Η Κυπριακή Δημοκρατία ανακήρυξε ως ωφείλει κάθε σοβαρό κράτος την ΑΟΖ της. Στη συνέχεια την οριοθέτησε όπου υπήρχε επικάλυψη στη βάση κανόνων του Δικαίου της Θάλασσας -UNCLOS- που έχουν επικυρώσει σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου και αποτελεί θέσφατο.

Στο αίτημα της Λευκωσίας για οριοθέτηση ανταποκρίθηκαν γείτονες της όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ο Λίβανος και είναι θέμα χρόνου να ανταποκριθεί και η Συρία. Η Ελλάδα αρνήθηκε να το πράξει για λόγους που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ιωακειμίδης. Ήταν μία απόλυτα δειλή πράξη την οποία προφανώς ο κ. Καθηγητής θεωρεί ορθή. Όχι, είναι λάθος… Και αποδεικνύεται μετά την υπογραφή της παράνομης συμφωνίας του Ταγίπ Ερντογάν με το καθεστώς της Τρίπολης.

Αρνήθηκε και η Άγκυρα που δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, που κατέχει εδάφη της και που κυρίως επιδιώκει να ηγεμονεύσει στη Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που οι κατευναστές τύπου Ιωακειμίδη αδυνατούν ή χειρότερα αρνούνται να παραδεχθούν. Φταίει η Κύπρος λέν που θέλει να αποκλείσει την Τουρκία, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το σουρεαλιστικό αυτό επιχείρημα μας σερβίρεται ως βαθυστόχαστη ανάλυση και όχι ως crackpot realism που είναι.

Φταίει λοιπόν ο μαξιμαλισμός της Λευκωσίας και όχι ο ιμπεριαλισμός της Άγκυρας. Φταίει η Κυπριακή Δημοκρατία επειδή επιδιώκει να λειτουργεί ως κανονικό κράτος χωρίς εγγυητές και στρατούς κατοχής. Εδώ ο έντιμος καθηγητής-πρέσβης- σύμβουλος, κατηγορεί τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά διότι έθεσε τέτοια ζητήματα διεθνώς. Όμως, και χαρακτηριστικά, δεν αποτολμά να τον κατονομάσει. Αυτό είναι το modus operandi των δειλών.
Τέλος ο κ. Ιωακειμίδης κατηγορεί συλλήβδην τον κυπριακό λαό επειδή απέρριψε σε δημοκρατικό δημοψήφισμα το κρατοκτόνο Σχέδιο Ανάν που μεταξύ άλλων εκχωρούσε την ΑΟΖ της Κύπρου στην Τουρκία. Και αυτο είναι το σημερινό μαράζι του κυρίου. Με την ΑΟΖ της Κύπρου τουρκική, ο σημιτικός κατευνασμός θα ξεμπέρδευε και με την Κύπρο αλλά και την Τουρκία. “Κρίμα, μεγάλο κρίμα”.

Εδώ πλέον η καταφανής αντιδημοκρατική αυτή αντίληψη μας πάει πίσω σε νοοτροπίες της χουντικής επταετίας. Και προς το παρόν δεν θα επεκταθώ στο μείζον αυτό ζήτημα. Διότι, ως γνωστό, η Κύπρος έσωσε την Ελλάδα από τους παράφρονες δικτάτορες, τους όποιους έγλυφαν τότε οι σημερινοί κατήγοροι των Ελλήνων της Κύπρου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αυτή την …πλάκα, ότι για όλα τα προβλήματα της Ελλάδας ευθύνεται η Κύπρος, πρέπει να την κόψουν στην Αθήνα. Έχουν ευθύνη το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών. Όταν ξεκίνησε η πρώτη άθλια επίθεση έπρεπε να διαψεύσουν το δήθεν …ρήμα. Δυστυχώς δεν το έκαναν, προφανώς διότι τους βολεύει. Εδώ είμαστε και θα τα πούμε ξανά…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube