Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 9 Ιανουαρίου 2020

Πολιτικές διαβουλεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας την Παρασκευή στην Άγκυρα

Πολιτικές διαβουλεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας την Παρασκευή στην Άγκυρα

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συνάντηση αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στην Άγκυρα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Συνάντηση στην Άγκυρα για πολιτικές διαβουλεύσεις πρόκειται να έχουν την Παρασκευή ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

Υπουργείο Εξωτερικών
@GreeceMFA

Πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ ΥΠΕΞ Ελλάδας & Τουρκίας (Άγκυρα, 10.1.2020)
https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/politikes-diabouleuseis-metaxu-ton-upourgeion-exoterikon-elladas-kai-tourkias-agkura-10012020.html 

Όπως σημειώνουν σε ανακοινώσεις τους τα δύο υπουργεία, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στην Άγκυρα ανάμεσα σε αντιπροσωπείες.

Turkish MFA
@MFATurkey

Press Release Regarding the Political Consultations between Turkey and Greece http://www.mfa.gov.tr/no_11_-yunanistan-ile-yapilacak-siyasi-istisareler-hk.en.mfa 

​Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική αντιπροσωπεία, θα έχει ως επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη στο επίκεντρο πενταμερούς συνάντησης στο Κάιρο

Στο μεταξύ, οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο τέθηκαν στο επίκεντρο της πενταμερούς συνάντησης στο Κάιρο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι ΥΠΕΞ Κύπρου, Αιγύπτου, Ιταλίας και Γαλλίας.

​Οι διαβουλεύσεις έλαβαν χώρα στον απόηχο της υπογραφής του μνημονίου συνεννόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA).

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube