Weather Icon

Οι προδοκίες και οι στόχοι του 2020

Οι προδοκίες και οι στόχοι του 2020

O καινούργιος χρόνος μπήκε φέρνοντας μαζί του κινδύνους αλλά και προκλήσεις για το Εθνος. Η Ιστορία και η γεωγραφία δυστυχώς δεν έστειλαν δίπλα μας για γείτονες τους πονηρούς Λουξεμβούργιους τραπεζίτες, τους βαρύθυμους αγρότες της Φλάνδρας, δαιμόνιους εμπόρους χρυσού από τη χώρα-λακκούβα, την Ολλανδία, φωνακλάδες Ιταλούς με χυμώδεις μελαχρινές ραγκάτσες ή κάνα πριγκιπάτο καζινόβιων, όπως το Μονακό. Εστειλε δίπλα μας τους επιγόνους του ληστή Ερτογρούλ, που ήρθαν μαλακώνοντας το κλεμμένο κρέας κάτω από τη σέλα, καθώς τριβόταν στο σώμα του αλόγου και «αλατιζόταν» από τον ιδρώτα του.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Ο ληστρικός τρόπος ζωής του, όταν μπολιάστηκε με το Ισλάμ, ένα πρωτόγονο ολοκληρωτικό σύστημα πολιτικής και θρησκευτικής οργάνωσης, ενέδυσε το πλιάτσικο με τον μανδύα του Ιερού Πολέμου, το έκανε επιθετική ιδεολογία. Όταν είδαν πρώτη φορά θάλασσα, πέσαν στα γόνατα να την πιούνε. Νόμισαν πως ήταν λίμνη. Οταν τους έπνιξε στον λαιμό το αλάτι, που εμάς έχει γίνει ένα με το πετσί μας, οι «κυνοκέφαλοι», όπως τους έλεγαν μερικοί χρονογράφοι, στραβοκάνηδες και δεινοί καβαλάρηδες κατάλαβαν πως είναι κάτι άλλο.

Σήμερα, που τα στραβά καμία τους ίσιωσαν από τον εξισλαμισμό πλήθους Ελλήνων, Αρμενίων, Αλβανών και Σλάβων, τολμούν και μιλούν για «Γαλάζια Πατρίδα». Δεν έχουν δικό τους σχεδόν τίποτα, μόνο αυτή την άσχημη τραχιά γλώσσα, που ακόμη όμως και σε αυτή για όλους τους σύγχρονους οικονομικούς, τεχνικούς, επιστημονικούς, πολιτικούς όρους χρησιμοποιούν λατινογενείς και ελληνικούς όρους. Όλα δάνεια.

Πόσες λέξεις να έχει μια κεντροασιατική γλώσσα με επίκεντρο το πλιάτσικο, την κτηνοτροφία; Ακόμη κι η κουζίνα τους είναι αντιγραφή της περσικής, αραβικής και ελληνικής κουζίνας. Εκτός από το γάλα, το γιαούρτι, το κρέας, τα περισσότερα άλλα υλικά μιας στοιχειωδώς σύνθετης κουζίνας τούς ήταν άγνωστα για αιώνες. Τα ανακάλυψαν ένα ένα στις πόλεις και στα χωριά που έπαιρναν με το σπαθί και τον δαυλό στο χέρι. Το μεγαλύτερό τους καύχημα στην αρχιτεκτονική, το Μπλε Τζαμί, είναι δημιούργημα του Δίναν, Έλληνα που εξισλαμίστηκε στα 18 του και μελέτησε φυσικά τη μόνη αρχιτεκτονική που υπήρχε: των Ελλήνων. Γι’ αυτό το κορυφαίο δημιούργημά του μοιάζει τόσο στην Αγια- Σοφιά. Μα τι τουρκικό να μελετούσε ο άνθρωπος; Καμιά γιούρτα, σκηνή, στη στέπα; Τότε τα έργα του το πολύ να έμοιαζαν με πέτρινο τσίρκο. Αυτός ο γείτονας όμως δεν είναι παρά ο κακός μας εαυτός, αφού το ανύπαρκτο Έθνος των Τούρκων αποτελείται συντριπτικά από εξισλαμισμένους Ελληνες και άλλους λαούς που έγιναν στόχος της ληστρικής επέκτασης των απογόνων του Ερτογρούλ.

για τη συνέχεια NewsBreak

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube