REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιανουαρίου 2020

“Οι εξωγήινοι μπορεί να ζουν ανάμεσα μας”

“Οι εξωγήινοι μπορεί να ζουν ανάμεσα μας”

Η Έλεν Σέρμαν, η πρώτη Βρετανή πολίτης που ταξίδεψε στο διάστημα, δεν έχει αμφιβολίες για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής

Τον Μάιο του 1991 η Έλεν Σέρμαν ταξίδεψε στον διαστημικό σταθμό Mir και έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη Βρετανίδα αστροναύτης αλλά και η πρώτη γυναίκα που επισκεπτόταν τον σταθμό. Στα 56 της πλέον η χημικός από το Σέφιλντ μίλησε στο περιοδικό Observer και προκάλεσε εντύπωση με τα όσα είπε για την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων.

Σε μια εποχή που όλο και περισσότερες αξιόπιστες φωνές τονίζουν ότι η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής αποτελεί πλέον θέμα χρόνου η Σέρμαν πήγε ένα βήμα πιο πέρα. Δήλωσε βέβαιη για την ύπαρξη εξωγήινων και μάλιστα τόνισε ότι είναι πιθανό να ζουν ανάμεσα μας και να μην μπορούμε να τους εντοπίσουμε.

“Οι εξωγήινοι υπάρχουν, δεν υπάρχουν αμφιβολίες πάνω σε αυτό το θέμα. Εκεί έξω στο σύμπαν υπάρχουν δισεκατομμύρια αστέρια και πρέπει να φιλοξενούν κάθε είδους μορφές ζωής. Θα είναι σαν κι εμένα κι εσάς, φτιαγμένες από άνθρακα και άζωτο; Ίσως όχι. Είναι πιθανό να βρίσκονται ήδη εδώ και απλά να μην μπορούμε να τους εντοπίσουμε”, δήλωσε η Βρετανίδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόσφατα επιστημονικός διευθυντής της NASA είχε δηλώσει πως μέχρι το 2021 είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιώσουμε ότι ο Άρης φιλοξενεί ή φιλοξενούσε ζωή. Πριν από λίγους μήνες το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό παρουσίασε βίντεο με UFO ενώ πολλαπλασιάζονται οι επιστημονικές αναφορές για περίεργα σήματα που λαμβάνουμε από το διάστημα και ανεξήγητες συμπεριφορές άστρων και πλανητών. Ίσως τελικά μέσα στα επόμενα χρόνια λοιπόν να ζήσουμε την ιστορική ημέρα που θα ανακοινωθεί πως ανακαλύφθηκαν ζωή ή ίχνη της κάπου στο Ηλιακό Σύστημα ή έξω από αυτό.

“Με ενθουσιάζει που αναστάτωσα την… τάξη”

Πέραν από το ενδεχόμενο να υπάρχει εξωγήινη ζωή η Σέρμαν μίλησε και για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο άτομο από τη Βρετανία που ταξίδεψε στο διάστημα τόνισε: “Ποτέ δεν όριζα τον εαυτό μου από το φύλο μου και συνεχίζω να το κάνω. Ο κόσμος συχνά με περιέγραφε ως την πρώτη γυναίκα από τη Βρετανία που πήγε στο διάστημα αλλά στην πραγματικότητα ήμουν το πρώτο άτομο. Λένε γυναίκα γιατί αλλιώς θα θεωρούσαν αυτόματα ότι πρόκειται για άντρα. Μάλιστα όταν μετά από εμένα ταξίδεψε ο Τιμ Πικ στο διάστημα κάποιοι απλά με ξέχασαν. Ένας άντρας να το κάνει πρώτος θα ήταν το νορμάλ και με ενθουσιάζει που αναστάτωσα αυτή την… τάξη”.

Όσο για το πώς κατάφερε να φτάσει στο διάστημα αποκαλύπτει: “Πίστευα στον εαυτό μου και θεωρούσα ότι μπορώ να πετύχω τα πάντα. Αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Άκουσα για τον πρώτο Βρετανό αστροναύτη σε μια διαφήμιση στο ράδιο ενώ οδηγούσα για το σπίτι. Είχα όλες τις προδιαγραφές αλλά δεν με απασχόλησε γιατί θεωρούσα ότι δεν θα με επιλέξουν. Αλλά όταν έφτασα στο σπίτι σκέφτηκα πως αν δεν έκανα την αίτηση δεν θα μπορούσαν να με επιλέξουν. Όπως λέει και η μητέρα μου: Αν δεν δοκιμάσεις κάτι ποτέ δεν θα μάθεις τι μπορεί να συμβεί”.

“Το μόνο που σκεφτόμουν στο διάστημα είναι αυτοί που αγαπώ”

Όσο για το θέαμα του πλανήτη μας από το διάστημα λέει: “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομορφιά από το να κοιτάς τη Γη από ψηλά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που την είδα. Μετά την απογείωση και αφού βγήκαμε από την ατμόσφαιρα είδα ξαφνικά φως στο παράθυρο. Ήμασταν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η μεγαλειώδης γαλάζια θάλασσα μου έκοψε την αναπνοή”.

Τέλος αναφερόμενη σε αυτά που τη δίδαξε το διάστημα τονίζει: “Το να βρίσκομαι εκεί με δίδαξε ότι είναι οι άνθρωποι και όχι τα υλικά αγαθά που έχουν πραγματική σημασία. Εκεί είχαμε ό,τι χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Σωστή θερμοκρασία, φαγητό, νερό και ασφάλεια. Δεν σκέφτηκα ποτέ τα αντικείμενα που μου ανήκαν και είχα αφήσει στη Γη. Όταν περνούσαμε πάνω από συγκεκριμένα μέρη του κόσμου όμως σκεφτόμουν πάντα τους αγαπημένους μου που βρίσκονταν κάτω στη Γη”.

ΠΗΓΗ: janus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube