Weather Icon

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι… γείτονες- Τούρκος διπλωμάτης για Καστελόριζο: Είναι γελοίο ένα μικροσκοπικό νησί να δημιουργεί θαλάσσια ζώνη

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι… γείτονες- Τούρκος διπλωμάτης για Καστελόριζο: Είναι γελοίο ένα μικροσκοπικό νησί να δημιουργεί θαλάσσια ζώνη

Στο «στόχαστρο» Τούρκου διπλωμάτη μπήκε το Καστελόριζο, με τον Τσαγατάι Ερτσιγές να χαρακτηρίζει «γελοίο» το γεγονός ότι ένα μικροσκοπικό νησί μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τ.χ.

Ζήτημα για το Καστελόριζο και τη δυνατότητα της Ελλάδας να επικαλείται το συγκεκριμένο νησί για τις θαλάσσιες ζώνες, έθεσε Τούρκος διπλωμάτης σε αναρτήσεις του στο Twitter.

Σε μηνύματά του, ο Τσαγατάι Ερτσιγές, ανώτερο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι «είναι γελοίο να πιστεύεις» ότι το Καστελόριζο μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη.

O Τούρκος διπλωμάτης ανήρτησε μάλιστα και χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο.

«Είναι γελοίο να πιστεύεις ότι ένα μικροσκοπικό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τουρκίας και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ανατολική Μεσόγειο», έγραψε ο Τσαγατάι Ερτσιγές.

Çağatay Erciyes 🇹🇷@CErciyes

Believeing that a tiny island of 10 km2, located 2km away from Turkey and 570km away from Greece can create 40.000 km2 maritime zone in the East Mediterranean is ridiculous. https://twitter.com/cerciyes/status/1215302466625069057 

Asıl gülünç olan ’e 2km, ’a 570km uzaklıkta olan 10km2 boyutunda küçük bir adanın D.Akdeniz’de 40.000 km2 deniz yetki alanı yaratabileceğini düşünmektir.

Προβολή εικόνας στο Twitter

​Υπενθυμίζεται ότι συνάντηση θα έχουν σήμερα αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Επικεφαλής της σημερινής συνάντησης θα είναι ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube