Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση 5 Ιανουαρίου 2020

Η Ακρόπολη κινδυνεύει από 5 ρεπό

Η Ακρόπολη κινδυνεύει από 5 ρεπό

Δεν μπορείς να πας στην Ακρόπολη μόνο μια φορά, λένε όσοι την έχουν αγαπήσει και έρχονται και ξαναέρχονται από όλα τα σημεία του πλανήτη για να τη δουν και να την ξαναδούν. Με την ελληνική πραγματικότητα πάντως, μπορεί να μην μπορέσεις να πας στην Ακρόπολη έστω μία φορά, εάν και εφόσον έχει  προγραμματιστεί κινητοποίηση από κάποιο σωματείο του υπουργείου Πολιτισμού και δη από τους φύλακες αρχαιοτήτων.
Εχουμε δει, δυστυχώς, Κινέζους και Αργεντινούς να κλαίνε έξω από την σφραγισμένη λόγω απεργίας πύλη, λέγοντας πως ήρθαν με κρουαζιερόπλοιο μόνο γι? αυτό και φεύγουν, άρα την επομένη δεν θα βρίσκονται στην Αθήνα. Και από άλλες χώρες, ή από πόλεις της Ελλάδας, εννοείται. Είναι μια κινητοποίηση  που πάντοτε δημιουργεί προβλήματα, λόγω του ότι η Ακρόπολη είναι κορυφαίο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε μέρα. Γι αυτό άλλωστε επιλέγεται από τους συνδικαλιστές ως «πεδίο βολής».

Και τώρα ας μιλήσουμε σοβαρά. Δεν αμφισβητώ κανένα δικαίωμα κανενός σωματείου να κάνει κινητοποιήσεις. Αλλα αμφισβητώ. Πρωτίστως και κυρίως την σοβαρότητα της Ελλάδας ως προς τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της. Είναι αποκαλυπτικό το παρασκήνιο πίσω από την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων πως οι τουαλέτες του αρχαιολογικού χώρου θα ήταν κλειστές σήμερα και αύριο, λόγω των υπερωριακών αμοιβών των καθαριστών και πως αναμένονται στάσεις εργασίας γιατί οι φύλακες έχουν προβλήματα, ανάμεσα στα οποία τρία φυλάκια δεν διαθέτουν θέρμανση. Η περίπτωση,  τηρουμένων των αναλογιών και των αντιστοιχιών, μοιάζει σε εκείνη με τους 18 εργαζόμενους στο μετρό λόγω των οποίων οι συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν μια πόλη  και μας δείχνει πόσο ανοχύρωτη είναι η Ακρόπολη.

Τις τελευταίες μέρες  ανανεώθηκαν επί εξάμηνο οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα της Ακρόπολης, ακριβώς μόλις έληξαν. Δεν γνωρίζω τον αριθμό τους, πιθανολογώ όμως πως είναι 5- 6. Κάποιος από την υπηρεσία τους, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως δεν μπορούν να εργαστούν την Κυριακή 5 και την αργία 6 Ιανουαρίου επειδή δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η ανανέωση της σύμβασής τους και δεν θα πληρωθούν τις υπερωρίες. 

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube