REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 9 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν για Λιβύη: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινάει πέρα από τα σύνορά της

Ερντογάν για Λιβύη: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινάει πέρα από τα σύνορά της

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Ιράκ, τη Συρία και τη Μεσόγειο, επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον και η ασφάλεια της χώρας του ξεκινούν πολύ πέρα από τα σύνορά της.

«Βρισκόμαστε σε αυτά τα εδάφη (σ.σ. τη Λιβύη) όπου οι πρόγονοί μας έγραψαν ιστορία, επειδή μας προσκάλεσαν εκεί για να διαλύσουμε την αδικία και τις διώξεις»είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο σχέδιο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, στο περιθώριο εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, πρόσθεσε ότι η χώρα του θα δώσει «την καλύτερη απάντηση» σε όσους δεν κατανοούν ότι η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά πέραν των συνόρων της, απορρίπτοντας τις επικρίσεις που έχει προκαλέσει αυτή η απόφασή του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Anadolu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube