Weather Icon

Επίθεση των Κούρδων της Συρίας με 4 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και… πολλούς αποδέκτες

Επίθεση των Κούρδων της Συρίας με 4 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και… πολλούς αποδέκτες

Η ανάρτηση που έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας για τους τέσσερις νεκρούς, στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί προέκταση του ΡΚΚ, επιτέθηκαν χθες σε Σταθμό Ελέγχου στην πόλη Σερεκάνιγιε, που επανδρώνεται από ισλαμιστές τρομοκράτες που υποστηρίζει η Τουρκία και από τμήματα του τουρκικού στρατού.

Η επίθεση έγινε με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά και από αυτήν έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Τούρκοι μόνιμοι υπαξιωματικοί και άγνωστος αριθμός ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από το τουρκικό κράτος.

Η επίθεση αυτή είχε πολλούς αποδέκτες.

Πρώτος αποδέκτης ήταν η Τουρκία, η οποία μια μέρα πριν δολοφόνησε ένα ιστορικό στέλεχος του γυναικείου κινήματος του ΡΚΚ.

Δεύτερος αποδέκτης ήταν η Ρωσία, την ημέρα που ο Πούτιν βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και έσφιγγε το χέρι του Ερντογάν. Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι πιέζουν τους Κούρδους στην ουσία να παραδοθούν στον Άσαντ.

Τρίτος αποδέκτης ήταν οι ΗΠΑ, που έχουν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις του Ιράν αλλά και την εχθρική στάση των σιιτών εναντίον τους.

Εν κατακλείδι, ήταν μια επίθεση, με την οποία οι Κούρδοι δηλώνουν παρόντες και διεκδικούντες τα δικαιώματά τους απ’ όλους τους “παίκτες” του δραστηριοποιούνται στην γεωγραφική περιοχή του Κουρδιστάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube