Weather Icon
Απόψεις 3 Ιανουαρίου 2020

Εθνικό Δόγμα για το νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελορίζου – Άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12νμ και οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρου

Εθνικό Δόγμα για το νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελορίζου – Άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12νμ και οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρου

Η Ελλάς κάτω από τις σημερινές συνθήκες και των προκλητικών ενεργειών Τουρκίας-Λιβύης, υποχρεούται να εκμεταλλευτεί αυτές και να προβεί άμεσα σε τολμηρές κινήσεις υπό ένα Στρατηγικό δόγμα ανάκτησης της απολεσθείσας αξιοπρέπειας, κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, το οποίο είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο, όπως:
1) Μονομερή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης- χωρικών μας υδάτων, στα 10 ν.μ. ( χωρίς να απεμπολούμε το δικαίωμα μας για επέκταση στα 12 ν.μ., όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο), έτσι ώστε να ταυτιστεί με τον εθνικό μας εναέριο χώρο, για να δείξουμε ότι δεν είμαστε μαξιμαλιστές αλλά ευθύδικοι.
2) Η Ανάδειξη και προβολή του Νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελλόριζου ως ενιαίο και όχι ως μεμονωμένες νήσοι, Μεγίστη, Ρω, Στρογγύλη κ.ά.. Άμεση δημιουργία οικονομικής ζωής επί των νήσων Στρογγύλης και Ρω, διότι μόνον έτσι δύναται να προβάλλεται, η συστάδα των πέριξ νήσων-νησίδων του Καστελλοριζού ως νησιωτικό σύμπλεγμα. Η μετεγκατάσταση της Σχολής Λιμενοφυλάκων, έστω σήμερα στη Στρογγύλη, θα παρήγε θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα εδραίωσης της εθνικής κυριαρχίας και πλήρων κυριαρχικών δικαιωμάτων. Με μία ματιά στους χάρτες βλέπει κανείς, ότι με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, η γεωπολιτική θέση της κατοικημένης νήσου Στρογγύλης, ως « κρίκος », είναι αυτή που εξασφαλίζει τη ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επαφή της Ελλαδικής με την Κυπριακή Α.Ο.Ζ. – υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα Μεθοδεύουμε και Προετοιμαζόμαστε για άμεση ανακήρυξη της Ελλαδικής (Ευρωπαϊκής) Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ), ώστε με αφετηρία τα 10 ν.μ. της Αιγιαλίτιδας ζώνης μας να την οριοθετήσουμε με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(Α.Ο.Ζ) της Κύπρου (επίσης Ευρωπαϊκής) και να την υποβάλλουμε άμεσα- εντός μηνός, στον Ο.Η.Ε..

Έτσι θα εξασφαλιστεί η Ελληνική (Ελλαδική και Κυπριακή) και κατ΄ επέκταση η Ευρωπαϊκή συνέχεια και παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι την Μέση Ανατολή και επουδενί η κοινή επαφή της Τουρκίας με την Αίγυπτο και Λιβύη, όπως επιδιώκει η Τουρκία. Η ανακήρυξη και η οριοθέτηση της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. θα προσδώσει πρωτίστως κύρος στο Έθνος και η εκμετάλλευση του χώρου αυτού θα αποδώσει τεράστια έσοδα για τη χρεοκοπούσα χώρα μας, τον Ελληνισμό, την υπόλοιπη Ευρώπη και τις εμπλακείσες εταιρείες.
Η σημασία της νήσου Στρογγύλης τεράστια και οι επιδιώξεις της Τουρκίας επί αυτής προβλέψιμη. “αν βρεθεί, Ελληνική Κυβέρνηση που θα δεχτεί ότι δεν υπάρχει πλήρης και αδιατάρακτη ενότητα των θαλασσίων ζωνών, Ελλάδας – Τουρκίας, από τον Έβρο μέχρι και τη Κύπρο, θα διαπράξει θανάσιμο έγκλημα για τον ελληνισμό”.
18-12-2019
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛ.Α.Σ έ.α.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube