Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 10 Ιανουαρίου 2020

Βίντεο των New York Times δείχνει πύραυλο να χτυπά το ουκρανικό αεροσκάφος

Βίντεο των New York Times δείχνει πύραυλο να χτυπά το ουκρανικό αεροσκάφος
Συντρίμμια του μοιραίου Boeing (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο φέρεται να απεικονίζει τη στιγμή που ένας πύραυλος χτυπά το ουκρανικό Boeing 737, ανέβασαν απόψε οι New York Times στην ηλεκτρονική έκδοσή τουςΜάλιστα, στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνουν ότι το βίντεο επαληθεύτηκε από την αμερικανική εφημερίδα και φαίνεται να δείχνει έναν πύραυλο που χτυπά ένα αεροπλάνο πάνω από το Parand, κοντά στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, την περιοχή όπου ένα ουκρανικό αεροσκάφος σταμάτησε να μεταδίδει το σήμα του πριν συντριβεί την Τετάρτη.

Σύμφωνα πάντα με τους New York Times, μια μικρή έκρηξη συνέβη όταν ένας πύραυλος χτύπησε το αεροπλάνο, αλλά το αεροπλάνο δεν εξερράγη, όπως δείχνουν τα πλάνα. Το αεροσκάφος συνέχιζε να πετάει για μερικά λεπτά και γύρισε πίσω προς το αεροδρόμιο, υποστηρίζει η εφημερίδα. Το αεροπλάνο πέταξε φλεγόμενο προς το αεροδρόμιο προτού τελικά εκραγεί και συντριβεί γρήγορα, σύμφωνα με βίντεο που η εφημερίδα τονίζει ότι έχει στη διάθεσή της και έχουν επαληθευτεί.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για πιθανή κατάρριψη (κατά λάθος) του Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines από ιρανικό πύραυλο. Θεωρία που ενίσχυσαν με δηλώσεις τους οι πρωθυπουργοί του Καναδά και της Βρετανίας Τζάστιν Τριντό και Μπόρις Τζόνσον.

Το δημοσίευμα των NYT:

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσαν οι New York Times:

Αρνείται η Τεχεράνη
Η Τεχεράνη αρνήθηκε ότι το ουκρανικό Μπόινγκ 737 επλήγη από έναν πύραυλο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέϊ σε ανακοίνωσή του, που μετέδωσε σήμερα το βράδυ η κρατική τηλεόραση. «Όλες αυτές οι αναφορές είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος κατά του Ιράν…όλες αυτές οι χώρες, οι υπήκοοι των οποίων επέβαιναν στο αεροσκάφος, μπορούν να στείλουν αντιπροσώπους τους και προτρέπουμε την Boeing να στείλει τον δικό της αντιπρόσωπο για να συμμετάσχει στη διαδικασία ερευνών του μαύρου κουτιού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

http://www.pontos-news.gr/article/204166/vinteo-ton-new-york-times-deihnei-pyraylo-na-htypa-oykraniko-aeroskafos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube