Weather Icon
Εθνική Άμυνα 9 Ιανουαρίου 2020

Αποκαλύψεις με έγγραφα «φωτιά» για τις ελλείψεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας – Μαζική εκκαθάριση πιλότων από τον Ερντογάν

Αποκαλύψεις με έγγραφα «φωτιά» για τις ελλείψεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας – Μαζική εκκαθάριση πιλότων από τον Ερντογάν

Όλα όσα βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες ιπτάμενοι στον «ακήρυκτο» πόλεμο πάνω από το Αιγαίο με τους άπειρους και επικίνδυνους Τούρκους πιλότους αλλά και οι διαπιστώσεις των Ελλήνων επιτελών για την επιχειρησιακή κατάσταση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαιώνονται με τον πλέον περίτρανο τρόπο.

Οι αποκαλύψεις που κάνει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Aμπντουλάχ Μποζκούρτ για όσα έγιναν πριν αλλά και μετά το πραξικόπημα του 2016 δείχνουν το τρομακτικό πλήγμα που δέχτηκε η Πολεμική Αεροπορία των γειτόνων μετά τον Ιούλιο του 2016.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι από το 2012 είχε ξεκινήσει η αποδυνάμωσή της με την μαζική φυγή πιλότων από τις τάξεις της. Αιτία ένας νόμος που μείωνε την υποχρεωτική υπηρεσία των Τούρκων πιλότων στα 13 χρόνια. Ήδη έως το 2014, 251 πιλότοι είχαν αιτηθεί να αποχωρήσουν αφού τα χρήματα τα οποία τους προσέφεραν οι ιδιωτικές εταιρείες ήταν πολλαπλάσια. Η αναλογία των πιλότων ανά αεροσκάφος είχε πέσει το 2014 στο 0,65 δηλαδή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.

Όπως αποκαλύπτεται με εμπιστευτικό έγγραφο στις 19 Ιανουαρίου του 2016 δηλαδή έξι μήνες πριν από το πραξικόπημα η tουρκική aεροπορία ήδη χρειαζόταν συνολικά 554 πιλότους και από αυτούς τουλάχιστον 190 για τα μαχητικά της έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube