Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 5 Ιανουαρίου 2020

Απάντηση του Ιράν στους 52 στόχους Τραμπ – Ιρανός διοικητής: Έχουμε 35 αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στην εμβέλειά μας

Απάντηση του Ιράν στους 52 στόχους Τραμπ – Ιρανός διοικητής: Έχουμε 35 αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στην εμβέλειά μας

Η δήλωση αυτή έγινε μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού ο οποίος σκοτώθηκε στη Βαγδάτη την Παρασκευή με εξουσιοδότηση από τον ο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τριάντα πέντε αμερικανικοί στόχοι ζωτικής σημασίας στη Μέση Ανατολή, όπως και στο Τελ Αβίβ, είναι «μέσα στην εμβέλεια του Ιράν», δήλωσε ο διοικητής του Ιρανικού γενικού στρατιωτικού Επιτελείου Gholamali Abuhamzeh.

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο χρόνος αυτής της δήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στη Βαγδάτη την Παρασκευή με εξουσιοδότηση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Το Στενό του Ορμούζ είναι ένα ζωτικό σημείο για τη Δύση και ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών πολεμικών πλοίων το διασχίζουν … ζωτικοί αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν εντοπιστεί από το Ιράν εδώ και πολύ καιρό … περίπου 35 στόχοι των ΗΠΑ στην περιοχή όπως και στο Τελ Αβίβ βρίσκονται στην εμβέλειά μας», ανέφερε.

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει εναντίον των ΗΠΑ για τη δολοφονία του επικεφαλής της μονάδας Quds.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube