REAL TIME |

Weather Icon

Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) για τη δολοφονία Süleymani: Η πράξη αναδεικνύει τα προβλήματα των χωρών που θέλουν να εξουσιάσουν την περιοχή μας

Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) για τη δολοφονία Süleymani: Η πράξη αναδεικνύει τα προβλήματα των χωρών που θέλουν να εξουσιάσουν την περιοχή μας

Η Συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονία του Qasim Suleimani, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, και του Abu Mehdi Mühendis, ιρακινού διοικητή των δυνάμεων Hashdi Shabi.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Σε μια περίοδο που το σύστημα οργάνωσης κρατών ηλικίας 5.000 ετών εισήλθε σε μια βαθιά κρίση εδώ, στην περιοχή όπου πρωτοεμφανίστηκε, η κρίσει αυτή εμβαθύνει περαιτέρω λόγω της παρέμβασης των καπιταλιστικών νεωτεριστικών δυνάμεων. Ούτε οι περιφερειακές ούτε οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν κάποιο σχέδιο για την επίλυση των συνολικών προβλημάτων στη Μέση Ανατολή. Η δολοφονία του Kasım Süleymani, ενός από τους πιο σημαντικούς στρατιωτικούς ηγέτης του Ιράν, και του διοικητή των δυνάμεων της Haşd El Şabi’nin , Ebu Mehdi El Mühendis, αποτελεί απόδειξη αυτής της κατάστασης “.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει:

“Οι δολοφονίες αυτές και ο αγώνας μεταξύ των δυνάμεων που επιδιώκουν την κυριαρχία στην περιοχή μας, εμβαθύνουν και διευρύνουν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο που είναι σε εξέλιξη, με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή και φέρνουν μεγαλύτερες καταστροφές στους λαούς”.

Αναφερόμενη στη λύση των προβλημάτων, η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Η κοινωνική δημοκρατία, η οποία βασίζεται στην ισότητα και την ελευθερία όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων, είναι η μόνη λύση. Η ιστορική κοινωνική βάση και η πολιτιστική δομή της Μέσης Ανατολής δεν επιδέχονται άλλη λύση. Και αυτός είναι ο λόγος που η επιβολή και οι παρεμβάσεις των περιφερειακών και διεθνών καπιταλιστικών νεωτεριστικών δυνάμεων στους λαούς της Μέσης Ανατολής επιδεινώνουν τα προβλήματα. Αναμφισβήτητα, η εμβάθυνση του πολιτικού αδιεξόδου και το γεγονός ότι ο πόλεμος έχει καταστεί αναπόφευκτος, δεν φέρνει άλλο αποτέλεσμα παρά να νέα βάσανα στους λαούς. Η δολοφονία των Kasım Süleymani και Abu Mehdi El Engineer δείχνει ότι η επόμενη περίοδος θα είναι πιο δύσκολη για τους λαούς στην περιοχή μας…

…Είναι σαφές ότι εμείς, ως Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα, είμαστε αντίθετοι με τις πολιτικές και τις πρακτικές που στηρίζονται  στις ξένες παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μέση Ανατολή. Και θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή να αντιτιθέμεθα στις ξένες παρεμβάσεις. Και δεν μπορεί να επιτευχθεί οποιαδήποτε λύση, αν δεν επιλέξουμε τον εκδημοκρατισμό στο πλαίσιο της κοινωνικής δημοκρατίας και στη γραμμή του δημοκρατικού έθνους”.

Το KCK στην ανακοίνωσή του κατηγορεί  επίσης το τουρκικό κράτος ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το περιβάλλον που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες συγκρούσεις και δολοφονίες, για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον του κουρδικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων.

 “Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί και να διευρυνθεί ο αγώνας για τον εκδημοκρατισμό, στη βάση της αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών και του δημοκρατικού έθνους, για να ματαιωθούν τα σχέδια των ξένων δυνάμεων και της Τουρκίας, που τρέφονται από πολέμους και τέτοιες συγκρούσεις. Μόνο οι κοινωνίες και οι χώρες που έχουν κατορθώσει να εκδημοκρατιστούν, μπορούν να αντιμετωπίσουν και να εξουδετερώσουν τις παρεμβάσεις των ξένων δυνάμεων. Μόνον έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα τόσο σε κάθε χώρα χωριστά, όσο και στη Μέση Ανατολή συνολικά. Και αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, όπου είναι σε εξέλιξη ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, με επίκεντρο το Ιράκ και τη Συρία”.

Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

*Η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) είναι η ανώτατη αρχή του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, που έχει κορμό το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Περισσότερα για το KCK ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube