REAL TIME |

Εθνική Άμυνα 13 Δεκεμβρίου 2019

Σε τεντωμένο «σχοινί» Αθήνα και Άγκυρα: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για τα ελληνοτουρκικά

Σε τεντωμένο «σχοινί» Αθήνα και Άγκυρα: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για τα ελληνοτουρκικά

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει με νηφαλιότητα ανεπηρέαστες από κραυγές και ιαχές να παραμένουν προσηλωμένες στην αποστολή τους» τονίζει ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Με το βλέμμα στις διπλωματικές κινήσεις πάνω στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με ψυχραιμία επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες.

Ο στόχος είναι διπλός και όχι εύκολος. Από τη μια ζητούμενο είναι να εκπέμπεται με κάθε τρόπο μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας αλλά ταυτόχρονα να αποφεύγονται υπερβολές τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο κυρίως σε επίπεδο ενεργειών.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει με νηφαλιότητα ανεπηρέαστες από κραυγές και ιαχές να παραμένουν προσηλωμένες στην αποστολή τους» τόνιζε χαρακτηριστικά ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα Επιτελεία κάνουν λόγο για βιασύνη της Άγκυρας να προχωρήσει σε νέες προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα να διατηρήσει ψηλά την ένταση στο Αιγαίο.

Ίσως για να προλάβει ενδεχόμενη κατάληψη της Τρίπολης από τις δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ ο οποίος ήδη κήρυξε γενική επίθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube