Weather Icon
Εθνικά Θέματα 18 Δεκεμβρίου 2019

Yeni Safak: Σύντομα και F-16 στην βάση των Bayraktar TB2 στα κατεχόμενα

Yeni Safak: Σύντομα και F-16 στην βάση των Bayraktar TB2 στα κατεχόμενα

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα σταθμοί ελέγχου για μη επανδρωμένα αεροχήματα Bayraktar TB2, ενώ την Δευτέρα προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο στα κατεχόμενα το πρώτο αερόχημα του τύπου, μετά από πτήση πέντε ωρών.

Σύμφωνα τώρα με δημοσίευμα της τουρκικής άκρως φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη η Τουρκία θα προχωρήσει σε εργασίες αναβάθμισης του συγκεκριμένου αεροδρομίου προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει και επιχειρήσεις με μαχητικά αεροσκάφη F-16 «σε περίπτωση που χρειαστεί».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, μετά από απόφαση που έλαβε το «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους γίνονται μελέτες για την επέκταση της εγκατάστασης για την απογείωση και προσγείωση μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και σε αυτές προβλέπεται η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων στο αεροδρόμιο.

Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρει ότι το αεροδρόμιο ήταν κλειστό για ένα μεγάλο διάστημα εξαιτίας μίας γραμμής υψηλής τάσης στην περιοχή που συνιστούσε κίνδυνο για επιχειρήσεις αεροσκαφών, όχι όμως και για μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

Η Yeni Safak μας έχει συνηθίσει σε (κατευθυνόμενες) υπερβολές και πύρινα προπαγανδιστικά άρθρα, επομένως και σε αυτή την περίπτωση, ίσως μιλάμε για καπνό χωρίς φωτιά.

Πάντως, ο αποκαλούμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Kουντρέτ Oζερσάι, σε μία εμφανή προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σχολίασε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube