Weather Icon

Νέος ευρωπαϊκός πύραυλος εδάφους-εδάφους για τον Πολλαπλό Εκτοξευτή Πυραύλων MLRS

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία συνεργάζονται στην ανάπτυξη ενός νέου πυραύλου εδάφους-εδάφους για τον Πολλαπλό Εκτοξευτή Πυραύλων MLRS.
Σύμφωνα με το «Forces Operations», μοντέλο υπό κλίμακα με το συγκεκριμένο όπλο παρουσιάστηκε στην έκθεση οπλικών συστημάτων «NEDS», που έγινε στο Ρότερνταμ στις 28 Νοεμβρίου. Στο μοντέλο υπό κλίμακα διακρίνεται ομοιότητα στην φιλοσοφία με τον αμερικανικό πύραυλο DeepStrike, αφού το ευρωπαϊκό όπλο θα μπορεί να φέρεται ανά δύο στον ίδιο χώρο που καταλαμβάνει το κάνιστρο των έξι ρουκετών ή ο πύραυλος ATACMS.

Une poignée d’industriels européens planchent sur un nouveau type de missile pour les systèmes M270 🇫🇷/🇮🇹/🇩🇪.


➡️Portée requise : entre 150 & 300 km


➡️Portée souhaitée : jusqu’à 500 km


➡️https://forcesoperations.com/un-projet-europeen-pour-muscler-le-lru/ 

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter


Το όπλο προορίζεται για τις εκδόσεις MLRS που έχουν η Γαλλία (LRU), η Γερμανία (MARS II) και η Ιταλία (MLRS Improved) και στο σχέδιο συμμετέχουν για την ώρα οι εταιρείες KMW, MBDA, Diehl και Roxel. Σκοπός είναι το όπλο να έχει εμβέλεια 150-300km, αν και ελπίζεται τελικά το βεληνεκές να ανέλθει στα 500km. Πέρα από το MLRS, το νέο όπλο θα εξοπλίσει το επόμενο ευρωπαϊκό σύστημα πυροβολικού CIFS, που ελπίζεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2035.
ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube