Weather Icon
Διεθνή , ΗΠΑ , Ιράκ 28 Δεκεμβρίου 2019

Iράκ: Επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτική βάση του Κιρκούκ με αμερικανικές δυνάμεις – Νεκρός ένας Αμερικανός

Iράκ: Επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτική βάση του Κιρκούκ με αμερικανικές δυνάμεις – Νεκρός ένας Αμερικανός

Ρουκέτες έπληξαν σήμερα την ιρακινή στρατιωτική βάση K1, κοντά στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου πόλη Κιρκούκ, ανέφερε ο ιρακινός στρατός σε ανακοίνωση, χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η βάση, που βρίσκεται 15 χλμ βορειοδυτικά του Κιρκούκ, φιλοξενεί αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με τις ιρακινές δυνάμεις από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σημείωσαν πηγές ασφαλείας.

Πηγές λένε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν έναν εκτοξευτή ρουκετών Κατιούσα μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, κοντά στη βάση.

Εργολάβος, αμερικανικής καταγωγής έπεσε νεκρός από επίθεση με ρουκέτα σε ιρακινή στρατιωτική βάση στην ιρακινή πόλη Κιρκούτ, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή το βράδυ ο ιρακινός στρατός ανέφερε πως αρκετές ρουκέτες έπληξαν την ιρακινή στρατιωτική βάση K1, κοντά στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου πόλη Κιρκούκ.

Οι Αμερικανοί αξιωματικοί, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, τόνισαν πως, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, αρκετά ακόμη μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας τραυματίστηκαν ελαφρά από την επίθεση.

Η βάση, που βρίσκεται 15 χλμ βορειοδυτικά του Κιρκούκ, φιλοξενεί αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με τις ιρακινές δυνάμεις από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube