Weather Icon
Τουρκία 17 Δεκεμβρίου 2019

Google: σταματάει την υποστήριξη Τούρκικων συσκευών

Google: σταματάει την υποστήριξη Τούρκικων συσκευών

Google warns Turkish partners over new Android phones amid dispute

Η Google σταμάτησε να εκδίδει άδειες για νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων Android που πωλούνται στην Τουρκία, πράγμα που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες συσκευές δεν θα έχουν τις υπηρεσίες της, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Reuters.

Η απαγόρευση έρχεται λίγο ένα χρόνο μετά την επιβολή προστίμου από την ρυθμιστική αρχή της χώρας στην Google.Το πρόστιμο ήταν ύψους 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβιάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού.

Παρόλο που η Google απάντησε τροποποιώντας τις συμφωνίες της με τους επιχειρηματικούς της εταίρους, η ρυθμιστική αρχή της χώρας συνέχισε να μην επιτρέπει αλλαγές στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης των τηλεφώνων.

Σε μια δήλωσή της, η Google ανέφερε ότι έχει πει στους επιχειρηματικούς εταίρους της ότι δεν θα εγκρίνει αιτήσεις αδειοδότησης για τα νέα τηλέφωνα Android στην τουρκική αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στο Goοgle Play Store ή σε εφαρμογές όπως το Gmail και το YouTube. Ωστόσο, η Google διευκρίνισε ότι τα υπάρχοντα μοντέλα δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση και θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα για αγορά.

“Οι υπάρχουσες συσκευές και εφαρμογές θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να λαμβάνουν ενημερώσεις κανονικά”, ανέφερε η εταιρεία σε μια δήλωσή της.

Η Google δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τη ρυθμιστική αρχή της χώρας για να επιλύσει την κατάσταση και έχει ζητήσει από τους επιχειρηματικούς της εταίρους να πιέσουν τον υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας και την αρχή ανταγωνισμού της χώρας να επανεξετάσουν την απόφασή τους.

για τη συνέχεια secnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube