REAL TIME |

Weather Icon
Τεχνολογία 3 Δεκεμβρίου 2019

Face control στις κινεζικές τηλεπικοινωνίες

Face control στις κινεζικές τηλεπικοινωνίες

Αποφασισμένη να χτίσει τον δικό της ψηφιακό κόσμο με βάση τους δικούς της όρους, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς είναι η κυβέρνηση της Κίνας.

Όπως αναφέρει το techgear.gr, από την 1η Δεκεμβρίου 2019, όποιος πολίτης επιθυμεί να ανοίξει καινούργια σύνδεση σε κάποιον πάροχο τηλεπικοινωνιών θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα του να δέχεται το σκανάρισμα του προσώπου του για την καλύτερη δυνατή ταυτοποίηση του.

Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση της Κίνας θέλει να εξαλείψει τα φαινόμενα απάτης και προφανώς ταυτόχρονα δημιουργεί μια τεράστια βάση δεδομένων με τα πρόσωπα των πολιτών που ενδεχομένως θα ενισχύσει άλλα projects παρακολούθησης τους, για τα οποία έχουμε μιλήσει αρκετά στο παρελθόν.

Πολλοί μπορεί να θυμάστε ότι η Κίνα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίζει πολίτες που βρίσκονται στις “μαύρες λίστες” της (π.χ. είναι καταζητούμενοι, σεσημασμένοι, μειονότητες, αντιφρονούντες κλπ.). Οι αντιδράσεις που υπήρξαν στο παρελθόν πνίγηκαν στην γραφειοκρατεία, μιας και η κυβέρνηση της Κίνας είναι από τις λίγες σε όλο τον κόσμο που μπορεί να κάνει σχεδόν ό,τι γουστάρει χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν.

Το ζήτημα είναι αν η απόφαση της Κίνας θα βρει μιμητές σε μερικά χρόνια και στον υπόλοιπο “πολιτισμένο” κόσμο…

Πηγή φωτογραφίας: Engadget.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube