Weather Icon
Ασία , Γενικά θέματα 1 Δεκεμβρίου 2019

Η Σμύρνη και οι μύθοι της!

Η Σμύρνη και οι μύθοι της!

Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ποικίλους μύθους για την ίδρυση της πόλης της Σμύρνης. Οι μύθοι αυτοί τη συνδέουν άλλοτε με τις Αμαζόνες ή τον Θησέα, άλλοτε με τους Λέλεγες και άλλοτε πάλι με τους Λύδους ή τον Τάνταλο.
Το όνομά της η πόλη το πήρε απο την Αμαζόνα Σμύρνη. Η αρχαιότερη κατοίκηση στην ευρύτερη περιοχή της σημερινής πόλης έχει εντοπιστεί κοντά στο προάστιο που ονομάζεται Bayrakli. Χρονολογήθηκε στην 3η χιλιετία π.Χ. και η θέση του οικισμού, όπως αναφέρουν οι αρχαίοι Στράβων (64 π.Χ. – 24 μ.Χ.) και Αίλιος Αριστείδης (117-199 μ.Χ.), ήταν σε μικρή παραθαλάσσια χερσόνησο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί, ότι κατά την αρχαιότητα, η πεδιάδα στην οποία εκτείνεται η σημερινή πόλη ήταν στο μεγαλύτερο μέρος καλυμμένη απο τη θάλασσα, γι’αυτό και η σημερινή θέση του πρώτου οικισμού είναι 600 μέτρα μακριά απο την ακτή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ellhnwnmikrasia

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube